• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple potvrdio da svaki iPhone ima nov problem

Autor mondo.rs

FaceTime problem biće popravljen sigurnosnom zakrpom do 3. februara najkasnije.

 Apple potvrdio da svaki iPhone ima nov problem Izvor: Promo / Apple

FaceTime usluga ima ozbiljan sigurnosni propust, koji omogućava da prisluškujete osobu ili osobe, koje ste pozvali pre nego što se one jave na poziv tj. odgovore. Praktično, osoba s druge strane i ne mora da se javi da biste čuli šta ona u trenucima poziva radi.

Apple je priznao da problem postoji, da je lociran u okviru FaceTime usluge isključivo i da će rešenje u vidu zakrpe kroz nadogradnju softvera stići do kraja nedelje, odnosno najkasnije do 3. februara za sve iPhone, iPad i iPod modele sa FaceTime podrškom. Opcija grupnog FaceTime pozivanja je u potpunosti obustavljena na svim iOS i macOS uređajima, kako bi se sprečile zloupotrebe i maksimalno umanjila potencijalna šteta po privatnost korisnika, naveo je Apple u izjavi za medije.

Kompanija je predstavila novu verziju FaceTime poziva za grupe 30. oktobra, zajedno sa iOS 12.1 softverom, pa je moguće da je greška postojala od tada, navodi The Verge. Koliko je situacija ozbiljna govori i podatak da je guverner Nju Jorka apelovao na građane i turiste da ne koriste FaceTime dok greška ne bude otklonjena, o čemu će svaki korisnik biti obavešten porukom na svom uređaju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS