Idealni su za doručak, a lako se pripremaju.
Mafini su veoma popularni kolači širom sveta, a možete da ih napravite i u slanoj varijanti. Evo jednog takvog recepta.
Sastojci:
Dve šolje brašna
Dve kašičice praška za pecivo
Pola kašičice sode bikarbone
Četvrtina kašičice soli
Kašičica šećera
Šolja rendanog čedar sira (ili nekog drugog topljivog sira)
Pola šolje svežeg peršuna
Jedno veće jaje
Dve kašike ulja
Šolja i po mleka
Priprema:
U veću posudu pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, biber i šećer, pa dobro izmešajte. Zatim dodajte rendani čedar sir i izmešajte.
U smesu zatim dodajte jaje, ulje i mleko, peršun, pa mešajte dok se sve ne sjedini.
Kalup za mafine namažite uljem i nalijte smesu. Pecite oko 25 do 30 minuta.