• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple PRISLUŠKIVAO korisnike na BIZARAN način

I veliki Apple dodat na spisak kompanija, koje su prisluškivale svoje korisnike, samo što je kompanija iz Kupertina to radila na bizaran način - preko asistentkinje!

Siri, digitalna Apple asistentkinja, slušala je i snimala korisnike, ako je verovati izveštajima stranih medija, u bizarnim situacijama - recimo, dok su vodili ljubav ili dilovali drogu?! Posle su te zapise preslušavali zaposleni u kompaniji Apple, koji su imali pristup snimcima.

Jedan bivši zaposleni je za britanske medije otkrio da kompanija Apple dopušta konstruktorima Siri digitalne asistentkinje da slušaju delove zvučnih zapisa, koje Siri pravi na korisničkim uređajima, kako bi unapredili taj servis. Tako su snimane poverljive medicinske informacije, podaci o lekovima, pa čak i ovo što smo spomenuli gore, iako to zvuči neverovatno.

Pročitajte i ovo: "Ja imam jedan i sedim na njemu!"

Apple je na svoj način potvrdio da je priča verodostojna: “Trudimo se da Siri bude što bolja i omogućavamo najbolje korisničko iskustvo za naše korisnike štiteći njihovu privatnost. Dok sprovodimo detaljnu istragu suspendovaćemo privremeno Siri program unapređenja u celom svetu. Ukoliko budu želeli da budu deo ovog programa korisnici će moći, nakon budućih softverskih ažuriranja, to i da odaberu“.

Nažalost, Apple nije potvrdio da je prestao da snima razgovore, kao što nije ni objasnio gde skladišti snimljene zapise i da li će ih obrisati.

Pročitajte i ovo: Novi iPhone će biti JOŠ SKUPLJI

Ovaj program pokrenut je kako bi se poboljšala Siri preciznost, njeno prepoznavanje komandi i izbegle slučajne greške prilikom prepoznavanja govora. “Analizirali smo vrlo mali deo snimaka“, objavila je kompanija Apple, koja, kako kaže The Verge, ipak nije dovoljno jasno objasnila šta radi sa snimcima, koje Siri pravi. Takođe, piše ovaj sajt, Apple tvrdi da je sva komunikacija između uređaja i servera kompanije, na kojima su stajali zapisi enkriptovana.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS