• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft predstavio novi telefon - i to kakav!

Autor mondo.rs

Predstavljamo vam Microsoft Surface Duo, telefon na preklapanje, koji se transformiše u tablet.

 Microsoft Surface telefon Microsoft Surface Duo Android telefon Microsoft Android telefon Surface Izvor: Mondo/Microsoft

Nakon propasti Windows Phone i Windows 10 Mobile ekosistema Microsoft je predstavio novi telefon - Surface Duo, koji se pomoću dva ekrana transformiše u jedan veći ekran-tablet i može da se rotira za svih 360 stepeni.

Novi koncept Surface Duo uređaja je već ispitivan u drugim kompanijama, a čini nam se da Microsoft ide u pravom smeru - Android uređaj sa Microsoft Launcher-om i svim Microsoft, Office i drugim aplikacijama te kompanije već instaliranim na ovom uređaju. Dva ekrana od 5,6 inča spajaju se u jedan sa prilično malim razmakom između njih. Dok je jedan ekran primaran drugi može da se koristi, razumno, kao pomoćni, pa se na njemu prikazuju tastatura, kontrole za igre ili dodatne opcije aplikacije pokrenute na glavnom ekranu.

Istovremeno je moguće pokrenuti više aplikacija, prebacivati ih sa ekrana na ekran i koristiti jedan ekran, kao na tablet uređaju, kad se Surface Duo preklopi ekranom preko ekrana tj. leđima o leđa. Dobra stvar je što lako može da se nosi i da bude non-stop zaštićen kad je zatvoren kao laptop i tad zauzima manje mesta, a praktično je koristiti ga i za čitanje sajtova ili elektronskih knjiga.

Nažalost Microsoft je ostavio ogromne ivice svuda oko ekrana, osim na mestu gde se dva displeja susreću, ali to ima vremena da ispravi do kraja 2020. godine, kad je planiran početak prodaje. Microsoft je prikazao Surface Duo samo da bi spremio programere i ekosistem na vreme do premijere uređaja na tržištu, što uopšte nije loš plan. Ovo neće biti jeftin uređaj i oni, koji odluče da ga kupe želeće da znaju šta tačno mogu da očekuju od Surface Duo prednosti.

Nažalost, osim ovog što smo rekli ne postoji nijedan specifičan tehnički podatak, s tim da bi trebalo posebno naglasiti da je Microsoft ponosan na svoju šarku, koja je dobila i svojih nekoliko sekundi u dobrom promo videu za Surface Duo.

Naravno, Microsoft Surface Duo je potpuno funkcionalan mobilni telefon.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Microsoft Surface Duo video (MobIT)
Izvor: Microsoft Surface

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS