Kristina Jovković pisala Vrhovnom sudu RS

Kristina Joković (32) koja je prvostepeno osuđena na 12 godina zatvora za ubistvo svog bivšeg partnera Aleksandra Mujčinovića Akija (44), pisala je Vrhovnom sudu RS uoči donošenja pravosnažne presude.

0
A- A A+
Kristina Jovković Foto: Brankica Spasenić, mondo.ba

Ona je u petak iz Kazneno-popravnog zavoda Tunjice poslala dopis sudskom vijeću Vrhovnog suda RS, a danas ga i lično predala tokom ročišta u ovom sudu po žalbi tužilaštva, ali i odbrane u njenom predmetu.

"Predajem dopis kao dopunu žalbe. Vidjećete, objasnila sam da su mene dva puta psihijatrijski vještačili nakon što sam mjesecima bila na antidepresivima i regulatorima i tada nisam bila ni blizu psihičkog rasula. O tome mogu da potvrde moj brat i majka, sa kojom sam se znala posvađati, a da se poslije i ne sjećam ničega", ispričala je Jovković.

Ona je 5. juna ove godine osuđena u Okružnom sudu u Banjoj Luci za ubistvo Mujčinovića u novembru 2016. godine u u njegovoj kući u Solunskoj 73 u Banjoj Luci. Prema presudi Jovković ga je 11 puta izbola kuhinjskim nožem, tijelo potom prenijela u drugu sobu, a tek nakon dva dana o svemu obavijestila policiju.

Republički tužilac Svetlana Brković je zatražila dužu zatvorsku kaznu i ocijenila da se sa 12 godina robije ne mogu ostvariti "specijalna i generalna prevencija", te da su otežavajuće okolnosti prilikom počinjena djela bile "jasna namjera i pokazana bezobzirnost", kao i "držanje osuđene nakon počinjenja djela".

Branilac Duška Bogojević je iznijela žalbu u pogledu visine kazne ali i pravne kvalifikacije djela, tvrdeći da se radi o ubistvu na mah.

"Nije dovoljno cijenjen psihički odnos Kristine Jovković prema djelu. Nije bilo jasne namjere", izjavila je Bogojević.

Ponovila je ranija navode da je Jovković od 15 godine bila ovisnica o teškim drogama, te da je sve to uticalo na njeno psihičko stanje koje, izjavila je Bogojević, nije onakvo kako tvrdi prvostepeni sud i tužilaštvo.

Ostale vijesti