U četiri koraka do većeg zadovoljstva

Autor:

Evo kako da više uživate sa partnerom, bez obzira na to koliko dugo ste u vezi.

0
A- A A+

Ako ste u dugoj vezi, znate koliko je teško održati "iskrice" posle nekoliko godina. Istraživanja pokazuju da su žene te koje ranije gube interesovanje za seks, često i već nakon godinu dana.

Ali, postoje neke stvari koje možete da uradite, tako da očuvate strast bez obzira na to koliko ste dugo zajedno. Seksolog Izabel Losada ima nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u tome.

Naučite da kažete šta želite

"Većina muškaraca zaista želi da zadovolji partnerku, ali žene nisu uvek dobre 'učiteljice'. Partner ne može da vam čita misli, toga morate da budete svesni", kaže ona. Ovo je važno zato što ako niste zadovoljni seksom, potpuno je prirodno da želja nestane.

Žene bi trebalo da kažu kada nisu raspoložene za seks bez ustezanja. Ali, i kad žele seks partneru bi to trebalo jasno da stave do znanja, ne čekajući da on napravi prvi korak. Vođenje ljubavi uvek je bolje ako oboje u tome uživate i želite to.

Ali, važno je i da partneru slobodno kažete ako želite da uspori malo, ako želite da predigra traje malo duže, recimo.

Upoznajte i sopstveno i telo vašeg partnera

Sve ljudi su različiti, ono što je vaše prethodne partnere uzbuđivalo neopisivo, osobu sa kojom ste sada u vezi može ostaviti potpuno ravnodušnom. Igrajte se, istražujte telo osobe koju volite, to je jedini pravi put ka uživanju.

Nemojte da se pravite da uživate i ne glumite orgazam

Ako se folirate, nikome ne činite uslugu. Ako niste doživeli orgazam, nije drama. Ali, ako se pravite da jeste… izvesno je da će drame biti, pošto umanjujete šanse da se to ikada dogodi. Muškarac sa kojim ste u vezi vas voli, nije zaslužio da ga lažete, a ni vi niste zaslužili da budete osuđeni na glumatanje zauvek.

Istražujte

Nemojte dozvoliti da se seks pretvori u rutinu.

Ostale vijesti