Marko Tomaš 16. avgusta u Banskom dvoru

Autor:

Marko Tomaš, jedan od najznačajnijih savremenih pjesnika našeg regiona, gostovaće u Art dvorištu Banskog dvora - kulturnog centra u Banjaluci, u petak 16. avgusta u 21 čas.

0
A- A A+
Marko Tomaš Foto: Siniša Stanić/MONDO

Tomaš će u okviru koncepta "Note i slova" čitati svoju poeziju i puštati muziku koja ga inspiriše. Događaj organizuju Banski dvor - kulturni centar i Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Osnovnu školu je pohađao u Mostaru i Kljajićevu. Gimnaziju završio u Somboru. Jedan je od pokretača i urednika mostarskog časopisa "Kolaps" i pripadajuće biblioteke. Novinske tekstove objavljivao u BH Danima, Glasu Istre i Feral tribjunu. Vodio je kultnu splitsku knjižaru UTOPIA. Novinar je internet portala zurnal.ba. Poeziju i prozu objavljivao u bosanskohercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj periodici. Pjesme su mu prevođene na italijanski, poljski, francuski, njemački i engleski jezik. Živio je, studirao i radio u Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

MONDO intervju sa Markom Tomašom pročitajte ovdje:

Marko Tomaš - mostarski šlager panker

Tagovi:

Ostale vijesti