• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Banjaluka podržava Gadafija?

Banjaluku su u četvrtak preplavili plakati sa slikom lidera libijske džamahirije Muamera Gadafija i natpis "srpski narod podržava ‘Pukovnika’".

 I Banjaluka podržava Gadafija? Izvor: MONDO

Libija se proteklih dana našla na udaru avijacije vodećih zapadnih država, koje uprkos neslaganju oko ciljeva akcije "Odisejeva zora" svakodnevno bombarduju tu sjevernoafričku zemlju.

U srijedu uveče su britanski avioni krenuli u pohod na Sarir, glavni naftovod na jugoistoku zemlje, u čijem je bombardovanju poginulo troje ljudi.

Gadafi je poslije toga uputio pismo Baraku Obami u kojem je pozvao američkog predsjednika da zaustavi operacije NATO-a na njegovu zemlju.

U pismu, u koje su prenijele agencije lider libijske džamahirije apelovao je da "Obama zaustavi nepravedni rat protiv malog naroda zemlje u razvoju".

Da je rat protiv Libije nepravedan složili su se i Banjalučani, čiji je grad u četvrtak oblijepljen plakatima podrške "Pukovniku Gadafiju".

"Srpski narod podržava ‘Pukovnika’",
piše u letku, koji je osvanuo na brojnim mjestima u Banjaluci.

"Imali smo priliku da vidimo kako funkcioniše demokratija koju nam nameću SAD i zapadne zemlje prilikom bombardovanja RS i Srbije. Srbi kao slobodarski narod zbog toga zdušno podržavaju lidera i narod Libije u opravdanoj borbi za slobodu od okupacije",
izjavio je neimenovani Banjalučanin za MONDO.

Prema njegovim riječima, fascinantna je činjenica da Amerikanci u Libiju podržavaju najveću terorističku organizaciju na svijetu.

"Glavni neprijatelj SAD je Osama bin Laden i Al Kaida, koja se na strani pobunjenika bori u Libiji. Šta onda da zaključimo ko je u pravu? Evidentno je da je kontrola nafte cilj, a ne uspostavljanje demokratije" , naglasio je on.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE