• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barozo: BiH član evropske porodice!

Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo poručio je da je BiH član evropske porodice i da ova zemlja treba da ima evropsku budućnost.

 Barozo: BiH član evropske porodice! Izvor: MONDO

Barozo je nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu izjavio novinarima da je opredjeljenje EU za evropsku budućnost BiH izuzetno snažno i da u Komisiji žele da se BiH kreće ka članstvu u Uniji.

"Izuzetno je važno da BiH ne zaostaje za zemljama regiona na tom putu. Upravo zbog toga treba svoju sudbinu da uzme u svoje ruke", naglasio je Barozo. On je dodao da je tokom razgovora sa članovima Predsjedništva još jednom naglašeno da je potrebno da se vide odlučnost, politička odgovornost, te duh i kultura kompromisa u BiH.

Ovo je zajednička vizija i zajednička želja od najvećeg značaja za nas da se radi na reformama koje su ključne za napredovanje ka EU", naveo je Barozo. Da bi se realizovale neophodne reforme, on je naveo potrebu formiranja vlasti na nivou BiH kako bi se rješavali gorući prioriteti.

"BiH nije sama. Evropska unija je u potpunosti spremna da vam pomogne ojačanim prisustvom ne samo politički nego i finansijski", poručio je Barozo dodajući da ima povjerenje u BiH i njenu evropsku budućnost.

Članovi Predsjedništva BiH upoznali su Baroza sa rezultatima koje je zemlja postigla u posljednje vrijeme.Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović istakao je da ti rezultati nisu mali bez obzira što "unutar BiH nismo zadovoljni tempom" kojim zemlja napreduje prema evropskim integracijama.

"Zajednički i jedinstven stav svih nas u BiH jest njen put prema EU što su danas potvrdili članovi Predsjedništva u ime svih građana BiH", naveo je Radmanović. On je izrazio uvjerenje da će BiH u toku godine uraditi posao koji će BiH dovesti do aplikacije za evropski status. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE