• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžiću dostavljeni intervjui sa Izetbegovićem

Karadžić dobio tražene snimke intervjua sa Izetbegovićem, pa je povukao zahtjev za izdavanje obavezujućeg naloga vlastima BiH.

 Karadžiću dostavljeni intervjui sa Izetbegovićem Izvor: MONDO

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić obavijestio je sudsko vijeće Haškog tribunala da je dobio tražene snimke intervjua sa Alijom Izetbegovićem, te da povlači zahtjev za izdavanje obavezujućeg naloga vlastima BiH, koji je podnio u januaru.

Karadžić je tražio da mu se dostave kopije intervjua koje je tadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Izetbegović od marta 1992. do 1994. godine u različitim prilikama davao sarajevskoj televiziji.

U podnesku vijeću, Karadžić je naveo da su mu zvaničnici BiH 7. marta ove godine poslali di-vi-di sa snimcima nekih od traženih emisija, uz propratno pismo da pojedine emisije nisu snimljene.

Karadžić navodi da je naročito iznenađen što nije snimljena emisija od 15. februara 1993. godine, koja je u to vrijeme često komentarisana, i predlaže da vlasti BiH ponovo pregledaju svoje arhive kako bi provjerile da li emisija ipak može da se pronađe.

Karadžić ocjenjuje da su, povodom ovog zahtjeva, vlasti BiH, ipak, iskazale punu saradnju i obavještava da povlači zahtjev za izdavanje obavezujućeg naloga.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE