• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučurevićevi advokati iznenađeni zahtjevom BiH

Advokati ratnog gradonačelnika opštine Trebinje Božidara Vučurevića iznenađeni su zahtjevom Tužilaštva BiH da Ministarstvo pravde BiH zatraži izručenje Vučurevića od Srbije, ali ističu da bi to bilo bolje za njihovog klijenta.

 Vučurevićevi advokati iznenađeni zahtjevom BiH Izvor: MONDO

Advokati Svetozar Vujačić i Vladimir Božović rekli su Srni da im Vučurević nije pominjao, niti je znao da se protiv njega vodi bilo kakav postupak u BiH za navodne zločine u Trebinju.

Advokat Vujačić je rekao da zahtjev Tužilaštva BiH nije zabrinjavajući i da bi to, imajući u vidu da je u toku postupak za ekstradiciju Hrvatskoj, bilo čak i dobro, jer će zahtjev BiH imati apsolutni prioritet.

"Mislim da to nije zabrinjavajuće, da su to sve neistine koje ćemo demantovati. Bez obzira na sve, siguran sam da bi u BiH imali manje nefer suđenje nego pred sudom u Dubrovniku", rekao je Vujačić.

Vujačić je ocijenio da je "čudna koincidencija" da se pojavljuje zahtjev Tužilaštva BiH za izručenjem, kada Vučurevićeva odbrana očekuje svakog dana da sud u Šapcu odbije zahtjev Hrvatske za izručenjem.

"To je očigledno neka politička igranka, politička kuhinja. Ali u suštini, govoreći na neviđeno, terete ga za ratne zločine u Trebinju i uništenje kulturnih objekata", dodao je Vujačić.

Branilac Božović je rekao da je zahtjev Tužilaštva BiH da Ministarstvo pravde zatraži izručenje Vučurevića od Srbije "iznenađujući", s obzirom da mu je Vučurević juče rekao da protiv njega ne postoji postupak u BiH.

On je naveo da će, ako dođe do izručenja, primat imati BiH, jer je Vučurević njen državljanin te dodao da je na Ministarstvu pravde BiH da odluči da li će uopšte zatražiti izručenje Vučurevića.

Ratni gradonačelnik Trebinja uhapšen je 4. aprila na graničnom prelazu između Srbije i BiH po potjernici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom u Dubrovniku 1991. godine i granatiranja tog grada.

Tužilaštvo BiH zasniva zahtjev za izručenjem na činjenici da je Vučurević državljanin BiH i da se protiv njega vodi istraga u Tužilaštvu BiH, gdje je osumnjičen za krivična djela ratnog zločina na području Trebinja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE