• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Urbanisti" ostali bez dvije licence!

Resorno ministarstvo ukinulo je Urbanističkom zavodu RS dvije licence vezane za izradu prostornih planova, kao i za izradu tehničke dokumentacije!

 "Urbanisti" ostali bez dvije licence! Izvor: MONDO

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ukinula je Urbanističkom zavodu RS licencu o ispunjavanju uslova za izradu prostornih, urbanističkih i regulacionih planova i urbanističkih projekata, kao i licencu za izradu tehničke dokumentacije za objekte visokogradnje - arhitektonska, mašinska konstruktivna i elektro faza.

Golićeva je rekla novinarima da je ta rješenja donijela juče nakon što su inspekcijski organi utvrdili da Zavod ne ispunjava uslove za ove licence.

"Utvrđeno je da Urbanistički zavod RS više ne posjeduje potreban broj stalno zaposlenih inžinjera sa punim radnim vremenom, odnosno nema stalno zaposlenog jednog inžinjera arhitekture i jednog diplomiranog inžinjera građevinarstva, smjera niskogradnje", objasnila je Golićeva donošenje rješenja o ukidanju licence za izradu planova i urbanističkih projketa .

Rješenje o ukidanju licence za izradu tehničke dokumentacije za objekte visokogradnje doneseno je jer Urbanistički zavod ne posjeduje potreban broj iniženjera sa punim radnim vremenom, tačnije nema jednog stalno zaposlenog jednog inžinjera arhitekture, dva diplomirana mašinska inžinjera, jednog diplomiranog elektroinžinjera, jednog diplomiranog iniženjera građevinarstva, smjer niskogradnje, i jednog sa smjerom kontruktivni.

Golićeva je rekla da je pravno lice koje je dobilo rješenje bavezno da u pisanoj formi obavijesti Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da je došlo do promjena iz uslova uvtrđenih u rješenju u roku od osam dana od dana nastale promjene.

"U tom slučaju, pravnom licu ne može se izdati novo ovlašćenje u narednih šest mjeseci", naglasila je Golićeva.

Ona je navela da je u razgovoru sa delegacijom sindikata Urbanističkog zavoda, kao i sa delegacijom otpuštenih radnika obaviještena da Urbanistički zavod nema dovoljan broj zaposlenih lica, nakon čega je dala nalog nadležnoj inspekciji da provjeri te navode.

Direktor Urbanističkog zavoda RS Goran Vajkić rekao je Srni da za sada nije dobio bilo kakav akt ili rješenje, i da ne može komentarisati odluku jer ne zna o čemu se radi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE