• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Preblage kazne hrvatskim generalima!

Poslanik SDS-a u parlamentu BiH Borislav Bojić ocijenio je preblagim osuđujuće presude hrvatskim generalima

 SDS: Preblage kazne hrvatskim generalima! Izvor: MONDO

"Osuđujuće presude hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču, kao i oslobađajuća presuda za Ivana Čermaka zbog učestvovanja u udruženom zločinačkom poduhvatu čiji je cilj bio da tokom vojne akcije `Oluja` 1995. godine prisilno i trajno ukloni srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj' preblage za stravične zločine koji su pripadnici hrvatske vojske počinili nad Srbima u Hrvatskoj i Republici Srpskoj", smatra Bojić.

Bojić je rekao da je nezadovoljstvo činjenicom da je Haški tribunal Gotovinu osudio na kaznu zatvora u trajanju od 24 godine, a Markača na 18 godina zatvora.

Ističući da nije primjereno komentarisati sudsku odluku, Bojić je ponovio da se u BiH desio tragični oružani sukob, tj. građanski rat i zapitao ''da li je početak rata u BiH bio secesija Slovenije i Hrvatske, i kakav je to stvarni karakter rata bio na ovim prostorima?''.

''Ono što je interesantno za rat u BiH jeste da je to bio sukob između muslimana i muslimana, zatim sukob Hrvata i Srba protiv muslimana, pa su Hrvati i muslimani ratovali protiv Srba itd, itd, što ukazuej da je ovaj tragični rat imao i vjerske primjese'', zaključuje Bojić.

Sudsko vijeće Haškog tribunala osudilo je Antu Gotovinu na 24 , Mladena Markača na 18 godina zatvora, dok je Ivan Čermak oslobođen po svim tačkama optužnice.

Gotovina i Markač optuženi su za udruženi zločinački poduhvat, ubistva, progon, pljačku srpskog civilnog stanovništva u Krajini u tokom i nakon operacije "Oluja" 1995.godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE