• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidović: Nema plana bez Zavoda

Urbanistički plan Banjaluke neće biti završen dok ne bude riješeno pitanje statusa Urbanističkog zavoda Republike Srpske, odnosno stečaja nad ovom ustanovom.

 Davidović: Nema plana bez Zavoda Izvor: MONDO

Ovo je danas rekao je gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović.

Davidović je rekao da će se to što je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS ukinulo licencu Urbanističkom zavodu negativno odraziti i na ovaj projekat, s obzirom na to da je završeno već 95 odsto posla.

"Mislim da se ta ustanova, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi može spasiti, a da li će ići stečajni postupak ili ne o tome će odlučiti sud", rekao je Davidović novinarima.

Prema njegovim riječima, posao izrade urbanističkog plana neće biti povjeren drugom subjektu, jer je završeno već 95 odsto posla za šta su izvršena određena plaćanja, zbog čega bi bilo pogrešno sve to baciti i počinjati posao ponovo.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić ukinula je Urbanističkom zavodu RS licencu o ispunjavanju uslova za izradu prostornih, urbanističkih i regulacionih planova i urbanističkih projekata, kao i licencu za izradu tehničke dokumentacije za objekte visokogradnje - arhitektonska, mašinska konstruktivna i elektro faza. Golićeva je rekla novinarima da je ta rješenja donijela juče nakon što su inspekcijski organi utvrdili da Zavod ne ispunjava uslove za ove licence.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE