• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naftna mrlja na Savi nije iz Rafinerije Brod

Prvi zamjenik direktora "Optima grupe" Slavko Šćepanović izjavio je da naftna mrlja duga oko jedan kilometar ne potiče iz Rafinerije nafte Brod.

 Naftna mrlja na Savi nije iz Rafinerije Brod Izvor: MONDO

"Mi smo sve provjerili i sa velikom odgovornošću trvdimo da to zagađenje nije iz Rafinerije. Rafinerija od 2. aprila ne radi zbog remonta, ali ne remonta pogona, nego radimo neke izmjene na instrumentaciji, mjerenju i regulaciji", rekao je Šćepanović.

On je dodao da se svaka četiri časa vrše provjere prije ispusta otpadnih voda u Savu i da je nemoguće da je do zagađenja došlo iz sistema brodske Rafinerije.

"Mi smo juče imali utovar barže i tamo se sve drži pod kontrolom i prati. Postoji zaštitni pojas i ta mrlja sigurno nije od nas. Sve je čisto oko pristaništa", rekao je Šćepanović.

On je naveo da ne zna odakle je zagađenje moglo da dođe i da uzroci za to mogu biti razni, ali da pretpostavlja da mrlju nije izazvala velika količina nafte, nego ona koju bi mogao da ispusti i neki veći brod.

Hrvatski mediji su javili da je juče oko 18.00 časova na rijeci kod Slavonskog Broda primijećena naftna mrlja dužine od oko jedan kilometar, za koju se, kako navode, pretpostavlja da potiče iz Rafinerije nafte u Brodu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE