• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"FBiH ne može odlučivati o stavovima RS"

Parlament FBiH ne može odlučivati o stavovima Parlamenta RS, izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

 "FBiH ne može odlučivati o stavovima RS" Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić izjavio je danas Srni da jedan entitet drugome u BiH ne može nametati bilo kakve odluke, te da Parlament Federacije BiH (FBiH) ne može odlučivati o stavovima Narodne skupštine RS.

"RS se nikada nije bavila odlukama drugog entiteta, osim ocjenama da je sadašnja vlast upitna sa stanovišta ustavnosti i zakonitosti zato što je to neophodnio radi dalje komunikacije naše vlasti sa njima. U druge odluke Parlamenta FBiH nismo nikada ulazili", rekao je Radojičić.

On je istakao da ne zna šta je namjera druge strane, odnosno Parlamenta FBiH.

"Ukoliko imaju namjeru da se takmiče sa nama u tome koji je parlament bolji nemam ništa protiv. Mi smo unazad pet godina bili uspješniji parlament po svim statistikama, unutrašnjoj organizaciji i broju donesenih zakona", zaključio je Radojičić.

U Sarajevu je za 27. april zakazana vanredna sjednica oba doma Parlamenta FBiH na kojoj će, kako je najavljeno, biti dat odgovor na aktuelna politička dešavanja u BiH, a između ostalog i odgovor na odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu na kojem će se građani, između ostalog, izjasniti i o Sudu i Tužilaštvu BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE