• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jordanci preko BiH pokušali u EU

Iz BiH danas je deportovano osam državljana Jordana, jer su ilegalno pokušali da se domognu Evropske unije, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

  Jordanci preko BiH pokušali u EU Izvor: MONDO

Ova služba izdala je rješenje o protjerivanju Jordanaca, koji su u poslijepodnevnim časovima upućeni sa Sarajevskog aerodroma ka Amanu.

Riječ je o osam stranih državljana koje su službenici Jedinice Granične policije Orašje spriječili u ilegalnom prelasku državne granice, na željezničkom prelazu Šamac, na izlazu iz BiH, navodi se u saopštenju.

Oni su juče predati Službi za odnose sa strancima kao NN lica koja su tvrdila da su državljani Iraka i da ne posjeduju nikakve identifikacione dokumente.

Po dolasku u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kod njih su pronađene važeće putne isprave na osnovu kojih je utvrđen njihov identitet, kao i da je riječ o državljanima Jordana.

Kod sebe su imali povratne avionske karte na relaciji Aman - Budimpešta - Sarajevo, što je bio jedan od uslova za izdavanje turističke vize za ulazak u BiH.

Oni su dolazak u BiH pokušali zloupotrijebiti kako bi se kopnenim putem domogli Evropske unije.

Njihov krajnji cilj, najvjerovatnije, bila je teritorija Njemačke, gdje su, prema dostupnim podacima, ranije boravili izvjestan period, napominje se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE