• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska se ne boji sankcija

Republika Srpska treba da stvori pretpostavke za održavanje referenduma o Sudu u Tužilaštvu BiH, a ne da brine o eventulanim sankcijama OHR-a, izjavio je danas u Beogradu Milorad Dodik.

 Dodik: Srpska se ne boji sankcija Izvor: MONDO

Na pitanje da prokomentariše to što OHR prijeti sankcijama ukoliko Srpska provede referendum, Dodik je odgovorio da u okviru međunarodne zajednice postoje određena razmišljanja o tome, ali da to nije stvar oko koje Srpska treba da brine.

"Treba da obezbijedimo sve logističke pretpostavke za održavanje referenduma", izjavio je Dodik Srni i RTRS-u nakon statanka sa Njegovom svetošću patrijarhom Irinejem.

Dodik je istakao da je odluka o referendumu donesena u Narodnoj skupštini RS i da je u skladu sa Ustavom i zakonima, te pozvao građane Srpske da izađu i izjasne se o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Predsjednik RS je rekao da bi volio da OHR nije u BiH, kao i da iz ove kancelarije postoji pozitivan stav o referendumu, jer bi to značilo da OHR stoji na principima da podržava proces demokratizacije u cjelini.

Na pitanje hoće li se danas u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem Dodik je rekao da je to omguće, ali da će se vidjeti u toku dana.

Iz OHR-a juče je saopšteno da je odluka o referendumu u RS direktan napad na Dejton, Ustav i institucije BiH. Međunarodna zajednica od RS očekuje da će zaključci Narodne skupštine RS i odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH biti povučeni.

Narodna skupština RS usvojila je 13. aprila odluku o raspisivanju referenduma u Srpskoj na kojem bi građani trebalo da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE