• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilac falsifikovao diplomu?

Protiv Seada Temima, tužioca Tužilaštva Federacije BiH vodi se istraga koja treba da utvrdi ima li on uopšte fakultetsku diplomu.

 Tužilac falsifikovao diplomu? Izvor: MONDO

Protiv Seada Temima, tužioca Tužilaštva Federacije BiH i jednog od predstavnika BiH u Stručnom telu Savjeta Evrope za borbu protiv korupcije, vodi se istraga kojom će biti utvrđeno da li je falsifikovao fakultetsku diplomu.

Iz Tužilaštva FBiH saopšteno je da je Temim podnio ostavku na mjesto tužioca u ovoj instituciji bez navođenja razloga, pišu "Nezavisne novine" u današnjem broju.

S obzirom na to da su se pojavile informacije u kojima se dovodi u sumnju verodostojnost diplome Pravnog fakulteta u Mostaru, preduzete su aktivnosti radi provjere osnovanosti takvih navoda, kažu u Kancelariji glavnog tužioca Tužilaštva FBiH Zdravka Kneževića.

I u Kancelariji disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom savetu BiH potvrđeno je da se protiv Temima vodi istraga.

Temim je prilikom zapošljavanja u Tužilaštvu FBiH dostavio na uvid diplomu Pravnog fakulteta u Mostaru iz 1989. godine, kao i uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu iz 1996. godine.

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić smatra da će biti sramota za BiH ako se pokaže da su tačne optužbe da je Temim, koji je predstavnik BiH u Savjetu Evrope, falsifikovao diplomu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE