• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seksualna afera potresa Banjaluku

Omladinski savjet RS traži da bude ispitana seksualna afera "slučaj Lukić" na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci

 Seksualna afera potresa Banjaluku Izvor: MONDO

Omladinski savjet Republike Srpske uputio je danas zvaničan akt institucijama Republike Srpske i organima Univerziteta u Banjaluci u kome se traži da bude ispitana seksualna afera "slučaj Lukić" na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Akt je upućen u dogovoru sa predstavnicima Unije studenata RS, Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci i studenta-ombudsmana RS.

Na sastanku studentskih organizacija dogovoreno je da nadležnim institucijama i organima bude dat rok od 15 dana, do 21. septembra, da ispitaju slučaj "seksualna afera" na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, te da javnost upoznaju o činjenici i mjerama koje će biti preduzete o ovom pitanju, saopšteno je iz Omladinskog savjeta RS.

Zahtjev za hitno i neodložno postupanje, odnosno preduzimanje mjera u okviru nadležnosti institucija, a po informaciji koju je objavio dnevni list "Pres" o takozvanom slučaju "Lukić", upućen je Univerzitetu u Banjaluci, Etičkom komitetu, Ekonomskom fakultetu, Ministarstvu prosvjete i kulture RS, Inspektoratu RS, Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

"Ovim putem želimo iskazati, ne žaljenje zbog ovog događaja, već duboki revolt pogotovo zbog činjenice da su `svi znali sve, a niko nije preduzeo ništa` te da nam se, po ko zna koji put, dešava da na razne nepravilnosti, kršenja studentskih prava i zakona na Univerzitetu ukazuju novinari, a ne oni koji za to primaju platu", ističe se u saopštenju.

Studentkinja banjalučkog Ekonomskog fakulteta prijavila je dekanu Novaku Kondiću profesora Zorana Lukića da je pokušao da je nagovori na seksualni odnos kako bi položila ispit iz menadžmenta.

Kondić je za list "Pres RS" priznao da o ovom slučaju nije obavijestio nadležne, niti je proveo interni disciplinski postupak protiv profesora Lukića, ali je rekao da će to istražiti, iako je "riječ o veoma osjetljivim stvarima s kojima treba biti veoma oprezan".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE