• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gender centar: Obuke za zaštitu od nasilja u porodici

Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade RS sprovešće u Prijedoru, Trebinju i Bijeljini obuke zaštite od nasilja u porodici.

 Gender centar: Obuke za zaštitu od nasilja u porodici Izvor: MONDO

Glavni cilj obuka je unapređenje i nadogradnja već dostignutog nivoa uvezivanja i saradnje među institucijama/organizacijama koje su subjekti zaštite od nasilja na svom području.

Obuke će biti održane u:

- Prijedoru, 14-16. septembar 2011. godine (sala za sastanke Centra za socijalni rad Prijedor, od 09-16 časova),
- Trebinju, 19-21. septembar 2011. godine (sala Dnevnog centra za stare, ulica Vojvode Stepe Stepanovića od 09-16 časova),
- Bijeljini, 26-28. septembar 2011. godine (mala sala hotela „Drina“ u Bijeljini, od 09-16 časova).

Obuke su namijenjene predstavnicima institucija (osnovne i srednje škole, centri za socijalni rad, centri za mentalno zdravlje, domovi zdravlja, policija, sudovi i tužilaštva predstavnici opština i komisija za ravnopravnost polova) i nevladinih organizacija koje su direktno ili indirektno, uključeni u proces zbrinjavanja žrtava porodičnog nasilja.

Ova aktivnost je uskladu sa provođenjem „Strategije za borbu protiv nasilja u porodici u Republici Srpskoj do 2013. godine“. Strategiju je izradio Gender centar Vlade RS koji i koordinira svim aktivnostima provođenja Strategije koja predstavlja strateški pristup u borbi protiv nasilja u porodici, što  podrazumijeva multisektorsku saradnju i savezništvo na svim nivoima vlasti u cilju ostvarenja zadatih ciljeva.

Podršku u realizaciji pomenute aktivnosti pružaju UNFPA BiH, UNDP BiH, u okviru projekta „Sprečavanje i suzbijanje seksualnog i rodno zasnovanog nasilja u BiH“ koji sprovode Gender centar Vlade RS, Gender centar Federacije BiH i Agencija za ravnopravnost polova BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE