• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šverc u Hercegovini: Graničari pali na ispitu

Dvadeset jedna uhapšena osoba konačan je bilans policijske akcije na razbijanju šverca akciznom robom. "Pali" i graničari, pripadnik Sipe...

 Šverc u Hercegovini: Graničari pali na ispitu Izvor: MONDO

U združenoj policijskoj akciji u BiH jutros je uhapšena 21 osoba, među kojima tri službenika Granične policije, jedan iz Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) i jedan pripadnik Uprave za indirektno oporezivanje, zbog sumnje da su oštetili budžet BiH za višemilionski iznos.

Akcija, koja je provedena po nalogu Tužilaštva BiH na području Trebinja, Bileće, Berkovića i ostalih gradova, usmjerena je na otkrivanje i krivično procesuisanje lica osumnjičenih za organizovani kriminal i krijumčarenje visokotarifnih roba.

Uhapšeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja odlučiti o određivanju pritvira ili drugim mjerama zabrane.

Prema do sada prikupljenim dokazima, osumnjičeni su se duži vremenski period bavili krijumčarenjem raznih vrsta visokotarifnih roba, a najviše krijumčarenjem cigareta, čime je budžet BiH oštećen za višemilionski iznos, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Tokom rada na ovom predmetu ostvarena je i značajna međunarodna saradnja sa pravosudnim i policijskim agencijama Crne Gore.

Akciju su izvršili pripadnici Granične policije BiH, uz podršku Sipe, Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA), te policajaca MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

U saopštenju se dodaje da Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim i agencijama za sprovođenje zakona, nastavlja aktivnosti u borbi protiv počinilaca krivičnih djela krijumčarenja, kao i svih drugih oblika organizovanog kriminala.

(Srna, foto arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE