• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv bivšeg direktora Medicinske elektronike

Ratko Stamenić optužen da je firmi "Grand trejd" 2006. godine ustupio gradsko građevinsko zemljište, čime je budžet oštetio za blizu 250.000 KM.

 Optužnica protiv bivšeg direktora Medicinske elektronike Izvor: MONDO

Specijalno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv Ratka Stamenića, bivšeg generalnog direktora "Medicinske elektronike" (ME), zbog zloupotrebe ovlaštenja u slučaju dodjele 900 kvadratnih metara gradskog građevinskog zemljišta firmi "Grand trejd", vlasništvo Mila Radišića.

Na istoj optužnici sa Stamenićem je i Zoran Blaženović, bivši predsjednik Upravnog odbora preduzeća ME. Optužnica je dostavljena Okružnom sudu Banjaluka, dok će nadležni sudija u narednim danima donijeti konačnu odluku o njenom potvrđivanju, saznaju "Nezavisne novine" od izvora bliskog pravosuđu RS.

Stamenića terete da je Radišićevoj firmi "Grand trejd" 2006. godine ustupio gradsko građevinsko zemljište, čime je budžet oštetio za blizu 250.000 KM.

"Ne samo da Stamenić nije smio raspolagati zemljištem koje je bilo gradsko, već je to učinio i bez znanja članova Upravnog odbora. Sa druge strane, bivšeg predsjednika UO ME terete da je dao saglasnost UO za dodjelu spornog zemljišta, iako za to nije imao saglasnost članova UO", pojasnio je izvor blizak pravosuđu RS.

Specijalno tužilaštvo već vodi krivični postupak protiv Mila Radišića, najvećeg akcionara ME i vlasnika firme "Grand trejd", te Željka Kataline, bivšeg direktora ME, i Dragana Cerovca, bivšeg rukovodioca Odjeljenja za upravljanje portfeljom hartija od vrijednosti u Investiciono-razvojnoj banci (IRB) RS, koje terete za manipulaciju cijenama akcija ME i širenje lažnih informacija u vezi sa zloupotrebom službenog položaja.

Ovaj postupak je u završnoj fazi i uskoro treba očekivati objavu prvostepene presude.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE