• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Trio": Predložen pritvor za šest uhapšenih

Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora za šest osoba koje su uhapšene u akciji "Trio" zbog sumnje da su vršili neovlašten promet opojnim drogama.

 Akcija "Trio": Predložen pritvor za šest uhapšenih Izvor: MONDO

Pritvor je predložen za Asada Krajinu, Slavka Davidovića, Rajka Sljepčevića, Veneslava Radulovića, Mersudina Hadžića i Zulfu Ramića.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da su osumnjičeni K.M, B.M, H.S. i S.B. nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

U okviru akcije "Trio" proteklih šest mjeseci ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH sa više tužilaštava u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji i Albaniji, u okviru koje je provedena posebna istražna radnja koju su realizovala pravosuđa BiH, Crne Gore i Hrvatske.

U ovoj istrazi radi se o izuzetno velikom broju osumnjičenih lica na području više zemalja, koja su vršila neovlašteni promet opojne droge marihuana „skank“, porijeklom iz Albanije. Organizator trgovine drogom je državljanin Albanije, osumnjičeni Leonardo Duši.

Prema do sada prikupljenim podacima, na području BiH formirano je više kriminalnih grupa koje su od Dušija nabavljale drogu i dopremale u BiH.

U posljednjih šest mjeseci spriječena je trgovina narkoticima koju su vršile osumnjičene kriminalne grupe Danijela Oroza, Faruka Elezovića i Rajka Slijepčevića.

Oni se sumnjiče da su u više navrata prevozili "skank" u BiH u količini većoj od deset kilograma.

U okviru ovih aktivnosti na području BiH zaplijenjeno je više od 100 kilograma "skanka", dok se u okviru međunarodne akcije radi o pljenidbi više stotina kilograma opojne droge.

U okviru predmeta u pritvoru se od ranije nalaze osumnjičeni Danijel Oroz, Faruk Elezović, Samir Etemović, Dragan Gajić, Stipe Prodanović, Bajro Velić, Aleksandar Radujković i Ivan Bogdanović.

U okviru akcije koja se provodi u posljednja dva dana, slobode je lišeno ukupno 13 lica

Sve osumnjičene u zakonskom roku ispitao je Istražni tim Tužilaštva BiH, u prostorijama MUP-a RS i Agencije za istrage i zaštitu BiH u Banjaluci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE