• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrađeni hrabri policajci, demineri i vatrogasci

MUP RS uručio je danas plakete najhrabrijim policajcima, deminerima i vatrogascima

 Nagrađeni hrabri policajci, demineri i vatrogasci Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo uručio je danas plakete za iskazan visok stepen profesionalnosti jedanaestorici policajaca, pripadnika Republičke uprave civilne zaštite i vatrogasaca, koji su u ovoj godini, radeći svoj posao, spasili živote građanima.

Plakete su uručene policajcima Slađanu Mišić iz Petrova, Aleksandru Mihailoviću iz Banjaluke, Gavri Džinu iz Istočnog Sarajeva, Marku Aleksiću, te Arifu Bajriću iz Šamca, kao i deminerima Srđanu Šehovcu, Srđanu Hrnjakoviću i Zdravku Laziću sa Pala, te vatrogascima Budimiru Ponorcu iz Banjaluke, Dušku Planinčiću sa Han Pijeska i Petru Coliću iz Bijeljine.

"Bilo mi je zadovoljstvo da odam priznanje ovim ljudima sa prostora cijele Srpske, odnosno Istočnog Sarajeva, Petrova, Foče, Banjaluke, Bijeljine, Šamca, Pala i Han Pijeska. Oni su učinili i ove godine ili niza godina nešto zbog čega se izdvajaju u svojim sredinama i moja želja je i ovog puta da im na tome odam jednu vrstu priznanja", rekao je ministar Čađo novinarima nakon prijema za hrabre policajce, deminere i vatrogasce koji je organizovan danas u zgradi MUP-a RS.

On je naglasio da je dodjelom plaketa onima koji su svoje živote žrtvovali da bi spasili druge želio da na određen način uputi poruku građanima da se isplati biti pošten i požrtvovan.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da praksu nagrađivanja najhrabrijih i najpožrtvovanijih treba nastaviti, jer svaki policajac, deminer i vatrogasac koji svojom hrabrošću pomogne nekom da spasi život ili zdravlje, da se umanji ili onemogući velika šteta zaslužuje da bude pohvaljen i istaknut i da mu se na neki način Ministarstvo zahvali.

Srđan Šehovac, te njegov zamjenik Srđan Hrnjaković, i deminer Zdravko Lazić sa Pala nagrađeni su, jer su u oktobru ove godine spasili paraglajdere iz Slovenije evakuišući ih iz minskog polja na Jahorini.

Šehovac je juče zahvalio na veoma vrijednoj i značajnoj plaketi koja je, kako je rekao, pokazala da je još uvijek najpreče spasavanje ljudskog života.

"Republička uprava civilne zaštite imala je do sada 60 brzih odgovora gdje je bilo i smrtnih ishoda i spašavanja ljudskih života. Mi smo 24 časa spremni da odgovorimo na svaki postavljeni zadatak", poručio je Šehovac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE