• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: Realan dogovor političara

Predsjednik SDA Sulejman Tihić smatra da je postignuti dogovor između šest predsjednika stranaka realan i da predstavlja odnos političkih snaga.

 Tihić: Realan dogovor političara Izvor: MONDO

"Ovaj sporazum je u interesu i BiH i sva tri njena naroda" – rekao je Tihić na godišnjoj konferenciji za novinare SDA.

On je tvrdnje o kapitulacija stranaka "platforme" na jučerašnjem sastanku o formiranju Savjeta ministara BiH ocijenio neutemeljenim, tendencioznim i zlonamjernim.

"Moramo da uvažavamo drugo i dugačije i u skladu s tim praviti dogovore i kompromise. Uspjeli smo da stranke `platforme` dobiju četiri ministarska mjesta i Ministarstvo inostranih poslova /MUP/, a svi znamo šta znači MIP" - naglasio je Tihić.

Prema njegovim riječima, prvi put u Savjetu ministara BiH jedan od zamjenika iz reda hrvatskog naroda biće iz Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH.

"To je mali korak koji mijenja postojeći stereotip rješavanja ovih pitanja" – rekao je Tihić i kao još jedan primjer naveo da će direktora Uprave za indirektno oporezivanje zajednički usaglasiti Hrvatska demokratska zajednica i SDP.

On je naveo da još nije postignut konačan dogovor koja će mjesta u novom sazivu Savjeta ministara BiH pripasti SDA, a koja SDP-u.

"Postoji pisani dogovor o principima raspodjele ovih pozicija, gdje je jasno navedeno da SDA pripadaju po dvije ministarske pozicije iz reda Bošnjaka i dvije zamjeničke pozicije" - rekao je Tihić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE