• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Proces politički motivisan

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je istraga Tužilaštva protiv njega i njegovih saradnika bila politički motivisana

 Dodik: Proces politički motivisan Izvor: MONDO

On je dodao i da je bilo vidljivo da od nje nema ništa onog trenutka kada je Tužilaštvo BiH prepustilo taj predmet entitetskom tužilaštvu.

Dodik je rekao da nakon okončanja istrage ostaju ožiljci, jer je taj proces vođen četiri godine, ali da je bilo vidljivo i da je medijska pažnja opala već nakon godinu dana.

"Bilo bi dobro da se medijski objasni da se radi o tendenciozno montiranoj političkoj aferi i obračunu sa kompletnim establišmentom RS", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je ovo bila najopsežnija istraga vođena na ovom prostoru u kojoj je učestvovalo 26 tužilačkih struktura iz raznih zemalja kako bi bili prikupljeni dokazi o eventualnim krivičnim djelima njega i njegovih saradnika.

"Nisu imali dovoljno ni ljudskosti, ni hrabrosti, ni poštenja da to završe u onim okvirim u kojima su istragu pokrenuli, jer se vidjelo da iza toga stoji organizovana politička grupa koju je predvodio Rafi Gregorijan i predstavnici određenih ambasada", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, u dešavanja su bili uključeni i određeni bošnjački politički predstavnici koji su na taj način htjeli da se obračunaju sa kompletnom RS, kao i jedan broj ljudi iz RS.

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske donijelo je juče naredbu o obustavljanju istrage u krivičnom predmetu protiv Milorada Dodika, Mladena Lazendića, Nedeljka Čubrilovića, Fatime Fatibegović, Milenka Dakića, Aleksandra Džombića i Dragana Davidovića, sprovedene po naredbi Tužilaštva BiH, jer nema dovoljno dokaza da su osumnjičeni učinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Naredbom o sprovođenju istrage, koju je donijelo Tužilaštvo BiH, osumnjičenima se stavljalo na teret da su u namjeri da drugome pribave imovinsku korist i istovremeno nanesu štetu budžetu Republike Srpske, iskoristili svoje položaje i ovlašćenja i svojim radnjama omogućili pribavljanje imovinske koristi privrednom društvu "Integral inženjering" iz Laktaša u višemilionskom iznosu, te za isti iznos oštetili budžet Srpske.

Riječ je o projektima izgradnje autoputa Banjaluka - Gradiška, administrativnog sjedišta Vlade Republike Srpske, izgradnje zgrade RTV doma Radio-televizije Republike Srpske, te kupovinom stambeno-poslovnog objekta u Banjaluci u Ulici Mladena Stojanovića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE