• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije praznika o imenima ministara

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da će predstavnici stranaka iz RS nakon praznika dogovoriti kandidate za ministarska mjesta u Savjetu.

 Poslije praznika o imenima ministara Izvor: MONDO

Dodik je podsjetio da će se mjesta dijeliti po principu dva za SNSD i jedno za SDS i da o imenima nije bilo konkretnog dogovora.

On je dodao da u obje stranke postoji značajan broj ljudi sa iskustvom u radu u zajedničkim organima i da će ih rukovodstva stranaka uvažiti.

Govoreći o broju mjesta u Savjetu ministara, Dodik je rekao da Republika Srpska inače dobija četiri ministarska mjesta, iako sva ne dobijaju Srbi, ali da je Srpska dobila ključna mjesta, odnosno Ministarstvo finansija, Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvo ekonomskih odnosa sa inostranstvom.

"Imajući u vidu ono što dolazi u narednoj godini, a to su evropske integracije, ta pitanja će se najviše prelamati preko ovih ministarstava, a pogotovo preko Ministarstva finansija", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, koncept i organizacija odbrane u BiH su završeni sa stanovišta njihove ustavne i zakonske pozicije, dok se sada otvaraju nova pitanja koja mogu direktno da utiču na Republiku Srpsku preko ova tri ministarstva.

Lideri šest vodećih stranaka u BiH postigli su juče dogovor o formiranju Savjeta ministara BiH, 14 mjeseci nakon izbora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE