• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Bevanda se može kandidovati

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je da Vjekoslav Bevanda ispunjava uslove za kandidaturu za funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

 CIK: Bevanda se može kandidovati Izvor: MONDO

CIK je ovo utvrdio na današnjoj dopisnoj sjednici, a na osnovu uvida u dostavljenu dokumentaciju i izvršene provjere. Za Bevandu je CIK izdao potvrdu da ispunjava potrebne uslove i dostavio je Predsjedništvu BiH.

Predsjedništvo BiH juče je, nakon što je HDZ BiH zvanično dostavio prijedlog da Bevanda bude novi predsjedavajući Savjeta ministara, uputio CIK-u i Agenciji za istrage i zaštitu BiH zahtjev da izvrše zakonom propisanu provjeru. Zakonski rok, u kojem provjera treba da bude završena, jeste osam dana.

Na osnovu dogovora lidera šest političkih stranaka postignutim u srijedu u Sarajevu, HDZ BiH pripalo je pravo da predloži kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je očekivanje da bi procedura imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH mogla biti gotova nakon novogodišnjih praznika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE