• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Izgubljena godina za BiH

Međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da 2012. može i mora da bude bolja od ove.

 Incko: Izgubljena godina za BiH Izvor: MONDO

Incko smatra da je 2011. izgubljena godina za BiH, a 2012. će biti bolja ukoliko politički predstavnici budu dalje radili na rezultatu njihovog dogovora, ukoliko shvate hitnost situacije i budu istinski sarađivali.

"Ne postoji ni jedan jedini problem koji ne može biti riješen u 2012. godini ukoliko bude političke volje. Pozitivno razmišljanje i politička volja donijeli su napredak u prošlosti i mogu donijeti napredak i u budućnosti", naglasio je Incko.

Prema njegovim riječima, 2012. godine energija rukovodstva BiH treba biti usmjerena na to da BiH funkcioniše i svim svojim građanima pruža usluge na koje imaju pravo, kako bi građani bili sigurni, imali mogućnost da dobiju pristojna radna mjesta i mogli da žive slobodno i dostojanstveno.

"Novo rukovodstvo moraće hitno da usvoji globalni fiskalni okvir i budžet BiH za 2012. godinu, koji će obezbijediti potpuno funkcionisanje institucija BiH i ispunjavanje međunarodnih obaveza BiH, preduzeti hitne mjere da bi se promovisao ekonomski rast i stimulisalo zapošljavanje, ispuniti obaveze koje će obezbijediti napredak u pravcu integracije u EU, te završiti korake potrebne da se omogući početak provođenja Akcionog plana za članstvo u NATO", naveo je Incko.

Incko je pozdravio imenovanje Vjekoslava Bevande za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, koji je u svojoj prvoj javnoj izjavi naglasio da će ekonomija i integracija u EU biti njegovi vrhunski prioriteti.

"Vijesti da su se politički lideri BiH konačno dogovorili da oforme novi Savjet ministara BiH i da preduzmu mjere o konkretnim pitanjima u vezi sa EU pružaju nadu da će, iako je 2011. bila izgubljena godina, 2012. biti bolja godina za ovu zemlju", ističe Incko.

On smatra da napredak BiH u 2011. godini nije ispunio očekivanja građana, saopšteno je iz OHR-a.

"Dok su susjedne zemlje napredovale na putu ka evroatlantskim integracijama, ovdašnji dugogodišnji problemi nisu rješavani. Tokom 2011. godine građani BiH borili su se sami, dok su njihovi politički predstavnici bili okrenuti drugim stvarima. Umjesto da rješavaju stvarne izazove sa kojima se BiH suočava, prijeko potrebnu energiju i vrijeme trošili na politička sukobljavanja", napomenuo je Incko.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE