• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPP: Brisati rok zastare za ratno profiterstvo

Autor SRNA

Stranke pravedne politike (SPP) zalagaće se za brisanje roka zastarijevanja krivičnih djela koja proističu iz ratnog profiterstva, korupcije, te zloupotreba u procesu privatizacije.

To je izjavio kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske Dragomir Jovičić.

Jovičić je rekao da će se, radi uspješnog ispitivanja porijekla imovine, zalagati za uspostavljanje ovlaštenja poreskim organima za ispitivanje nesklada prihoda i imovine, te omogućavanje naplate ekstra poreza za imovinu čiji izvor nastanka nije moguće utvrditi, a ne potiče iz krivičnih djela.

"Ispitivanje porijekla imovine je i moralni čin, jer nikome ne može biti oprošteno bogaćenje na račun naroda bez obzira na koga se to odnosi ili iz kog je perioda", naglasio je Jovičić.

On je ukazao i na potrebu uvođenja obaveze kontrole imovine svih zaposlenih u javnoj službi i javnim preduzećima.

Kandidat SPP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Goran Zmijanjac izjavio je da će se, ako bude izabran na ovu funkciju, sa predstavnicima druga dva naroda u ovoj instituciji zalagati za smanjenje budžeta BiH i uštede.

On je podsjetio da u BiH živi oko 3,8 miliona stanovnika, a da je 76.000 zaposlenih u javnim službama i da BiH ima mnogo agencija koje ničemu ne služe i čiji se rezultati rada ne vide.

"Švajcarska ima samo 20.000 zaposlenih u javnim službama, iako ima veoma komplikovan politički sistem, slično BiH", pojasnio je Zmijanjac.

On je dodao da će tražiti provjeru raspolaganja sredstvima za Oružane snage BiH, jer je 1,4 milijarde KM za četiri godine, a time i 750 miliona na teret Republike Srpske mnogo u uslovima kada građani žive na rubu egzistencije, demobilisani borci i pripadnici Vojske Republike Srpske jedva preživljavaju i kada nema sredstava za penzije za oficire Vojske Republike Srpske.

Zmijanjac kaže da će se zalagati da Vlada Srpske imenuje osobe koje će biti zaposlene u njegovom kabinetu i da će one biti podvrgnute stručnoj provjeri dosadašnjeg rada.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Neverovatno kakve sve gluposti citamo ovih dana

Nikola

@Gz Gluposti? Znaci,po Vama je glupost to sto bi trebalo da se kazni ratno profiterstvo i da se ne dopusti da se ta krivicna dijela puste niz vodu? Po Vama je glupost to sto bi za ta krivicna djela neko morao da odgovara? Oprostite,ali,sudeci po Vasem komentaru,prilicno sam ubjedjen da ste Vi glupi ili,jos gore,nemoralni,cim takvo nesto govorite!

MONDO REPORTAŽE