• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puljićev "ubica" pobjegao u Hrvatsku?

Oliver Knezović, osumnjičeni za ubistvo navijača Vedrana Puljića, nalazi se u Hrvatskoj priča je koja kruži Širokim Brijegom, prenose mediji u FBiH.

 Puljićev "ubica" pobjegao u Hrvatsku? Izvor: MONDO

Knezović je oko pola sata iza ponoći pobjegao iz zgrade suda u Širokom Brijegu pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Dvojica sudskih policajaca, Ivan Barić i Marinko Barbarić, koji su bili na dužnosti kada je  pobjegao Oliver Knezović su suspendovana.

Amir Jaganjac, predsjednik Vrhovnog suda FBiH, u čijoj je nadležnosti Sudska policija, izjavio je za BH Radio 1 da će biti istraženo da li protiv suspendovanih policajaca treba pokrenuti krivični postupak.

U Širokom Brijegu tema svih razgovora i dalje je ubistvo Vedrana Puljića, navijača FK "Sarajevo". Mještani Širokog Brijega tvrde da osumnjičeni posjeduje državljanstvo Republike Hrvatske i da je još sinoć pobjegao da bi na taj način postao imun na pravna gonjenja organa Bosne i Hercegovine.

Portparol MUP-a ZHŽ-a Damir Čutura izjavio je za portal "Svevijesti" da policija nema saznanja gdje se nalazi osumnjičeni Knezović i da o pretpostavkama ne može govoriti.

Nekoliko hiljada mještana Širokog Brijega u utorak je protestovalo zbog toga što iz zatvora nije pušten navijač Fudbalskog kluba "Široki Brijeg" Jadranko Bevanda, ali i zbog, kako su naglasili, napada na njihov grad.

Demonstranti koji su prošli ulicama grada zaustavili su se pred zgradom Vlade Zapadno-hercegovačkog kantona i MUP-a ovog kantona i zatražili da se objelodani identitet osoba koje su privedene i pod. kako su rekli, pritiskom potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe puštene na slobodu, javio je dopisnik Srne.

Oni su zatražili smjenu kantonalnog tužioca koji je, kako navode, pod Kebinim pritiskom naložio puštanje huligana koji su inscenirali incidente.

Za Olivera Knezovića, koji je osumnjičen za ubistvo Vedrana Puljića navijača FK "Sarajevo", a koji je noćas pobjegao, kažu da je samo branio njihov grad.

Demonstranti, većinom maloljetnici, pogrdnim su imenima nazivali kantonalnog ministra MUP-a, federalne vlasti i medije, a nisu izostale ni navijačke i nacionalizmom obojene izjave upućene prema Sarajevu i ostatku Federacije.

Ministar MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona Ivica Gašpar rekao je, obraćajući se okupljenima, da je MUP spreman do kraja ispitati cijeli slučaj i kazniti sve one koji su počinili zlodjela.

Oni su nosili veliki crni transparent na kome je pisalo “Opet ćemo spremno stati”.

Demonstranti su se razišli nakon što im je obećano da će MUP odrađivati sve zahtjeve upućene prema njima.

Prije dva dana su se navijači fudbalskih klubova Sarajevo i Široki Brijeg sukobili u Širokom Brijegu, pred početak utakmice između ta dva kluba.

Navijači Sarajeva tvrde da su na njih pucali pripadnici policije Zapadno-hercegovačkog kantona, a istraga o tim dogadjajima još traje.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE