• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije: Protest u Širokom podrška ubici!

Navijači i predstavnici FK Sarajevo osudili su protest Širokobriježana ocijenivši ga kao “podršku ubici”. Zatražena istraga Sipe.

 Sarajlije: Protest u Širokom podrška ubici! Izvor: MONDO

Predstavnik navijača Sarajeva Aldin Popara, saopštio je da zbog mnogobrojnih propusta u radu MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, navijači ovog kluba traže da se u istragu o dešavanjima u Širokom Brijegu uključi i Sipa sa svim raspoloživim sredstvima.

Popara je naveo da je u toku prikupljanje svih fotografija i video snimaka koje su navijači Sarajeva zabilježili tokom incidenta i da će sav materijal biti predat medijima i Federalnoj upravi policije.

U “Udruženju navijača FK Sarajevo” razočarani su bjekstvom optuženog Olivera Knezovića iz pritvora nakon što je osumnjičen za jedno ubistvo i ranjavanje šest navijača Sarajeva.

Na pitanje da li vjeruju u to da je Knezović ubica, istakli su svoju sumnju obrazlažući je svjedočenjima mladića koji su se zatekli u neposrednoj blizini ubijenog Vedrana Puljića, te policijskim izvještajima koji su prvo govorili da je Knezović pucao iz automatske puške, a zatim da je pucao iz policijskog pištolja.

Predstavnik navijača Popara, te kapiten Sarajeva, Muhamed Alaim i predsjednik kluba Hajrudin Šuman, ocijenili su proteste građana u Širokom Brijegu u utorak kao “podršku ubici”.

Alaim je je dodao da je zgrožen događajima u Širokom Brijegu i da će razmisliti o nastavku karijere.

Predstavnik navijača izrazio je zabrinutost stanjem svojih povrijeđenih drugova koji se nalaze u mostarskoj bolnici. i zamolio je sve koji mogu uticati na to da se dvojica ranjenih navijača prebace na Klinički sentar Univerziteta u Sarajevu kako bi se moglo pratiti njihovo stanje.

Prema do sada prikupljenim informacijama, iz vatrenog oružja povrijeđeno je oko 15 pripadnika “Hordi zla”, saopštili su predstavnici ove navijačke grupe.

Navijači Sarajeva zahvalili su se svojim sugrađanima Sarajeva, drugim navijačkim grupama i svima koji su iskazali svoju solidarnost i dodali da se nadaju da se ovaj tragični događaj nikada, nikome i nigdje neće ponoviti.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE