• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doris Pak: Dodik ne sluša nikoga

Premijer RS Milorad Dodik je "svojeglav" i ne konsultuje nikoga o svojim potezima, ni Brisel ni Beograd, ocijenila Doris Pak.

 Doris Pak: Dodik ne sluša nikoga Izvor: MONDO


"Milorad Dodik je toliko svojeglav da ne vjerujem da bilo ko može da utiče na njega i na poteze koje zacrta u glavi, a kamoli da ga ubijedi u to da vodi ovakvu ili onakvu politiku u Bosni i Hercegovini", kazala je izvjestiteljka Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pak za novosadski "Dnevnik".

Ona je dodala da bi i za Srbiju, i za BiH, i za EU bila dobra vijest ukoliko bi zvanični Beograd pokušao da utiče na Dodika da bude pragmatičniji i konstruktivniji u političkom životu BiH.

"Možda bi Dodik i mogao poslušati savjete Beograda prije nego Brisela, ali ipak mislim da je toliko tvrdoglav i uvjeren u to da on sve zna najbolje da nema tog savjetodavca kog bi poslušao", ocijenila je Pak.

Ona je navela je da misli da Beograd nema uticaja na Dodika, pošto premijer manjeg bosanskohercegovačkog entiteta "sve radi kako on želi".

"Prilično sam sigurna u to da ne konsultuje nikoga o svojim potezima, ni Brisel ni Beograd. Čak, kad neko i pomisli da Beograd utiče na prilike u BiH, riječ je samo o Dodikovoj igri da prikaže da ga Beograd podržava u nečemu što je za njega važno", kazala je Pak.

Izrazila je očekivanje da će se na predstojećem skupu predstavnika EU i SAD s liderima vodećih partija u BiH definisati smjernice za proces reformi u BiH, kao i da se lideri političkih stranaka obavežu na to.

"Nadam se da će u petak biti postavljeni okviri za funkcionalniju i efikasniju BiH. Ja ne gubim nadu da je moguće stvoriti funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu", poručila je Doris Pak.

(MONDO/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE