• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međunarodna potjernica za Knezovićem

Federalna uprava policije je raspisala međunarodnu potjernicu za Oliverom Knezovićem zbog ubistva navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

 Međunarodna potjernica za Knezovićem Izvor: MONDO

Potjernica je rapisana na osnovu naloga Kantonalnog suda iz Širokog Brijega.

FUP moli sve koji posjeduju informacije o kretanju tražene osobe da iste dostave najbližoj policijskoj stanici ili Federalnoj upravi policije.

Glavni šef Sudske policije Federacije BiH Edin Vehabović izjavio je da za sada nisu poznate nove informacije u vezi sa bjekstvom Olivera Knezovića iz pritvora Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

Inače, u sklopu istrage o okolnostima bjekstva Olivera Knezovića iz prostorija za zadržavanje Odjela sudske policije, uhapšeno je osam sudskih policajaca koji su tokom dana proslijeđeni Tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "protivzakonito oslobađanje osobe koja je lišena slobode“.

Takođe, u sklopu rasvjetljavanja svih okolnosti oko događaja u Širokom Brijegu je u prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu obavljeno više informativnih razgovora sa osobama koje su identifikovane kao očevici ili učesnici navedenog događaja, javili su iz FUP-a.

U Širokom Brijegu u nedjelju je došlo do nereda uoči utakmice fudbalskih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg". Tom prilikom ubijen je navijač "Sarajeva" Vedran Puljić (24), a na desetine ljudi, među kojima ima i policajaca, je povrijeđeno  (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE