• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sahranjen Vedran Puljić

Vedran Puljić, navijač FK Sarajevo, koji je ubijen prošle nedjelje u neredima u Širokom Brijegu, sahranjen je u četvrtak na sarajevskom groblju Bare.

 Sahranjen Vedran Puljić Izvor: MONDO

Osim navijača Sarajeva, sahrani su prisustvovali i članovi navijačkih grupa iz Mostara, Zenice, Tuzle, Travnika, Bugojna, Gornjeg i Donjeg Vakufa, Kaknja, navijači reprezentacije "BH Fanaticosi", kojima se u ovom tužnom trenutku pridružio i veliki broj građana Sarajeva koji su došli odati posljednju počast pokojnom Vedranu.

Na sahranu je došao i Ćiro Blažević, u pratnji kapitena reprezentacije Emira Spahića i Džemala Berberovića koji su bili vidno potreseni dešavanjima u Širokom Brijegu. Prisutni su bili i igrači Sarajeva zajedno sa članovima Uprave koji su pomogli roditeljima pokojnog Vedrana finansiranjem sahrane.



Velika povorka duga nekoliko kilometara krenula je sa platoa ispred stadiona Asim Ferhatović Hase u pravcu gradskog groblja. Hiljade mladih ljudi u majicama sa Vedranovim likom nosilo je parolu "Počivaj u miru Vedrane", prenosi "Sarajevo-x". Majice su bile bijele, baš kako su zamolili roditelji nesretnog mladića.

Vedran brat Igor, održao je emotivan govor prisjećajući se svih lijepih trenutaka i uspomena na svoga brata.

"Hvala svima On je bio moj, bio je mamin i tatin. I uvijek će biti. U mome srcu bio je on, pa stotinu hiljada praznih mjesta. Ja više nemam koga da me zove "klempo" i nekoga da ga ja zovem "debeli". Bio je moje srce i moja duša" rekao je Igor, zahvaljujući se okupljenim koji su došli na Vedranovu sahranu.



U Širokom Brijegu u nedjelju je došlo do nereda uoči utakmice fudbalskih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg". Tom prilikom ubijen je navijač "Sarajeva" Vedran Puljić (24), a na desetine ljudi, među kojima ima i policajaca, je povrijeđeno.

Federalna uprava policije je raspisala međunarodnu potjernicu za Oliverom Knezovićem za koga se tvrdi da je glavni osumnjičeni za ubistvo Puljića. Pogledajte galeriju.

Istovremeno, u sklopu istrage o okolnostima bjekstva Olivera Knezovića iz prostorija za zadržavanje Odjela sudske policije, uhapšeno je osam sudskih policajaca koji su tokom dana proslijeđeni Tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "protivzakonito oslobađanje osobe koja je lišena slobode“.

(MONDO, foto: Sarajevo-x)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE