• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslobođeni hercegovački policajci

Osam sudskih policajaca pušteno je u petak na slobodu, nakon što su pritvoreni pod sumnjom da su dopustili bijeg Olivera Knezovića.

 Oslobođeni hercegovački policajci Izvor: MONDO

Knezović je osumnjičen za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu i za njim je raspisanja i međunarodna potjernica.

Tužilac Zapadno-hercegovačkog kantona (ZHK) Vesna Ćavar na vanrednoj sjednici Skupštine ZHK posvećenoj neredima koji su izbili u nedjelju, 4. oktobra je obrazložila da pripadnike navijačke grupe FK "Sarajevo" - "Horde zla" nije mogla zakonski zadržati u pritvoru duže do 24 časa, te odbacila špekulacije kako su navijači pušteni iz pritvora pod pritiskom potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe.

"Poštovala sam zakon, a ne gospodina Kebu, kojeg i ne poznajem", rekla je tužilac Ćavar.

Ona je potvrdila da je neposredno nakon nereda u Širokom Brijegu bila ispred stadiona Pecara i vidjela da su učinjena teška krivična djela, da je lično prisustvovala obdukciji ubijenog Vedrana Puljića, te da je izdala i naloge za više različitih vještačenja i tražila izuzimanje video-zapisa.

Predsjednik Opštinskog suda u Širokom Brijegu Franjo Ravlija je rekao da tužilac očigledno nije išla sa prijedlogom za određivanje mjere pritvora, nego je tražila mjeru zabrana napuštanja boravišta bez odobrenja Suda i oduzimanje isprava osumnjičenicima.

Ravlija tvrdi da tužilac nije konkretizovala razloge koji bi ukazivali da postoji opravdana bojazan da bi osumnjičenici mogli pobjeći u Hrvatsku, jer su oni i hrvatski državljani.

Direktor kantonalne policije Zoran Galić je ponovio kako su nerede izazvali gostujući navijači, koji su po dolasku u Široki Brijeg krenuli u demoliranje imovine i napad na građane.

Domaći navijači, prema Galićevim tvrdnjama, nisu učestvovali u sukobu, jer su bili na stadionu Fudbalskog kluba (FK) "Široki Brijeg", gdje ih je obezbjeđivala policija.

Galić tvrdi da se sukob na ulicama odvijao između policije i navijača "Sarajeva", a umiješali su se i građani Širokog Brijega koji su, kaže ravnatelj policije, štitili svoju imovinu.

Galić je naveo i da je pokojni Puljić već ranije registrovan kao višestruki prestupnik u izvršenju teških krivičnih djela.

"Nije moja stvar što od nastradalog mladića sada prave heroja", rekao je Galić, prenosi internet portal pinkom info.

Uprava policije Federacije BiH raspisala je juče međunarodnu potjernicu za Oliverom Knezovićem, osumnjičenim za ubistvo navijača FK "Sarajevo" Vedrana Puljića, u vezi sa krivičnim djelom ubistva u pokušaju.

Potjernica je raspisana na osnovu naloga Kantonalnog suda iz Širokog Brijega.

U okviru istrage o okolnostima bjekstva Knezovića u četvrtak je uhapšeno osam sudskih policajaca, koji su tokom proslijeđeni Tužilaštvu ZHK zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo "protivzakonitog oslobađanja lica koje je lišeno slobode".

U Širokom Brijegu su nedjelju, 4. oktobra izbili neredi prije odigravanja fudbalske utakmice između FK "Sarajevo" i FK "Široki Brijeg", u kojima je poginuo navijač Sarajeva Vedran Puljić.

Zbog ovog ubistava uhapšen je Oliver Knezović, koji se prvo predao, a u ponedeljak, 5. oktobra, u večernjim časovima pobjegao iz prostorija Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE