• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ma, kakav novi Dejton!

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje ništa epohalno od sastanka pozvanih lidera stranaka u BiH na Butmiru.

 Dodik: Ma, kakav novi Dejton! Izvor: MONDO

"Ma, kakav novi Dejton! To je deplasirana priča. BiH više nije u situaciji u kakvoj je bila kada je potpisan Dejtonski sporazum. Sastanak se organizuje na inicijativu SAD i EU da se vidi kako da BiH brže napreduje u evropskim integracijama. Ništa više od toga", rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da bi u petak moglo biti riječi o OHR-u, rješavanju pitanja državne imovine, o ispunjavanju uslova neophodnih za liberalizaciju viznog režima, kao i određenim pitanjima o ustavnim promjenama.

"Vidljivo je da se nazire priča o entitetskom glasanju, ali je, ponavljam, apsolutno neprihvatljiva za RS", izjavio je Dodik.

On je naglasio da su se tokom radne večere učesnicima obratili zamjenik američkog državnog sekretara Džejms Štajnberg, komesar za proširenje EU Oli Ren i ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt.

"Razgovor je bio neformalan. Predstavnici političkih partija iz BiH tražili su da im se dostave famozni prijedlozi, a rečeno je da će oni biti dostavljeni u petak", istakao je Dodik.

On je rekao da su zvaničnici EU i SAD najavili da bi u petak trebalo da bude kraj razgovora i da bi oni mogli biti nastavljeni u narednom periodu.

Srna saznaje da će razgovori biti završeni u petak u 14.00 časova i da će biti nastavljeni za mjesec dana.

U vojnoj bazi na Butmiru u petak će biti nastavljan sastanak predstavnika stranaka iz BiH sa zvaničnicima SAD i EU, koji bi trebalo da predstave prijedlog za izlazak BiH iz pat pozicije.

Radnoj večeri prisustvovali su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik stranke Igor Radojičić, potpredsjednik PDP-a Borislav Borenović, lideri HDZ 1990 Božo Ljubić, SDA Sulejman Tihić, Stranke za BiH Haris Silajdžić, kao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i njegov zamjenik Niko Lozančić, te šef SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Prisustvovali su i zamjenik američkog državnog sekretara Džejms Štajnberg, komesar za proširenje EU Oli Ren, ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt, te šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE