• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudakovićev Tigar iza rešetaka

Pripadnici Interventne operativne jedinice Sudske policije FBiH uhapsili Hamdiju Abdića- Tigra iz Bihaća.

 Dudakovićev Tigar iza rešetaka Izvor: MONDO

Jedan od ratnih komandanata Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić zvani Tigar upućen je na izdržavanje dvogodišnje kazne u KPZ Zenica.

Portparol Vrhovnog suda FBiH Ilhana Tahmaz-Jamak rekla je da je Vrhovni sud FBiH u oktobru 2007. godine potvrdio presudu Kantonalnog suda Bihać, kojom je Abdić osuđen na dvije godine zatvora zbog iznude i nanošenja teških povreda.

"Abdić je već dvije godine izbjegavao izdržavanje kazne pa je raspisana potjernica. On se prije ovog hapšenja šest puta pravdao da zbog bolesti i umora nije u stanju da ide na izdržavanje kazne", podsjetila je Ilhana Tahmaz-Jamak.

Pripadnici Interventne operativne jedinice Sudske policije FBiH u četvrtak su u 21.15 časova ispred hotela "Hercegovina" na Ilidži uhapsili Hamdiju Abdića iz Bihaća.

Abdić i Emin Pivić, koji je osuđen na tri godine zatvora, a koji je, takođe, u bjekstvu, proglašeni su krivim jer su 13. oktobra 1996. godine u kafiću "Ismar" u ulici Bihaćkih branilaca, u pokušaju da iznude 200.000 maraka, nanijeli teške povrede Nedžadu Bajriću, preduzetniku iz Stijena kod Cazina.

Abdić je jedan od "glavnih junaka" video-materijala na kojem je snimljeno brutalno ubistvo zarobljenika po naređenju bivšeg ratnog komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića, u julu 1994. godine kod Bihaća.

žS tim u vezi, Fudbalski radnici iz RS zatražili su ranije da Hamdija Abdić Tigar bude izbačen iz Izvršnog odbora Fudbalskog saveza.

U zahtjevu se ističe da je Abdiću mjesto u Hagu, a ne na visokoj funkciji u Fudbalskom savezu BiH.

(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE