• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pale" maske bosanskih "lidera"

Policija RS je uhapsila nekoliko članova Udruženja "Akcije građana" koji su protestovali ispred NATO baze u Butmiru.

 "Pale" maske bosanskih "lidera" Izvor: MONDO

Pripadnici policije Republike Srpske uhapsili su nekoliko aktivista "Akcija građana" zbog protestvovanja ispred vojne baze u Butmiru gdje se održava sastanak lidera BiH sa delegacijom EU i SAD o ustavnim promjenama.

Kako prenose federalni mediji, članovi ove organizacije bili su maskirani u likove lidera pet vladajućih stranaka u BiH i tri vjerska poglavara.

"Iako su članovi Udruženja ostvarili kontakte sa organizatorom sastanka i dobili uvjeravanja da mogu pristupiti Vojnoj bazi "Butmir", kako bi prezentovali stav civilnog sektora, njih je uhapsila policija", navode iz Udruženja 'Akcija građana'.

Aktivisti ovog udruženja prethodno su dijelili letke u kojima se poručuje da BiH ne može ekonomski opstati jer troši ono što nije zaradila, a građani nemaju šanse da uspostave princip odgovornosti za obavljanje javnih funkcija.

"Građanima treba funkcionalna, stabilna država, koja garantuje ljudska prava svakom pojedincu, efikasna država s puno manjim budžetom koji daje šansu da se naprave nova radna mjesta, a ne da se porezima guši biznis", poručili su iz ove organizacije.

Aktivisti "Akcije građana" nedavno su izveli sličan performans ispred Parlamentarne skupštine BiH kada su maskirani u lidere "prudske trojke pocijepali kartu BiH.

U vojnoj bazi na Butmiru oko 9.00 časova počeo je sastanak predstavnika stranaka iz BiH sa zvaničnicima SAD i EU, koji bi trebalo da predstave paket prijedloga za ubrzavanje puta BiH ka EU i NATO-u.

Pregovori u Butmiru protiču u znaku nezapamćenih mjera bezbjednosti. Helikopteri nadlijeću bazu, a u obezbjeđenju skupa, osim domaćih policija i agencija, uključene su i snage Eufora, kao i pripadnici drugih međunarodnih službi.

Sastanak bi trebalo da bude završen do 14 časova.

(MONDO, Na slici: Aktivisti "Akcije građana" ispred Parlamenta BiH )

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE