• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Ustav najmanji problem!

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović tvrdi da Ustav BiH nije problem, nego njegovo nesprovođenje.

 Radmanović: Ustav najmanji problem! Izvor: MONDO

Problem je, kaže Radmanović i želja jednog broja političara, uglavnom iz Sarajeva, da vladaju cjelokupnom teritorijom BiH.

"To je nemoguće, jer oni koji ne žele da se dogovaraju i nemaju koncepciju razvoja, ni svog dijela prostora, ni ukupne BiH, prave krizu i traže da se promijeni Ustav BiH", ocijenio
je Radmanović.

Oni koji ne žele da se dogovaraju, već žele da vladaju drugima, smatra Radmanović, prave političku krizu i u toj situaciji žele da dođe do promjene Ustava BiH.

"Mislim da zato na sastanku u Butmiru, u ovakvom političkom sastavu, rasprava o promjenama Ustava BiH ne bi trebalo da bude predmet razgovora", izjavio je Radmanović za RTRS.

On se nada da na ovom skupu neće biti pritisaka, koji ništa dobro ne bi donijeli BiH, nego da će se rješenje problema u BiH tražiti konsenzusom konstitutivnih naroda i njihovih legitimnih predstavnika.

"Gotova rešenja za BiH ne mogu biti skrojena u nekakvim tajnim kancelarijama u Sarajevu i van BiH, već su rješenja za ovu zemlju moguća samo u BiH", naglasio je Radmanović.

On je naveo da je međunarodna zajednica potrebna BiH savjetodavno i dobronamjerno, ali ne naredbodavno, ocjenjujući da ponašanje međunarodne zajednice oko sastanka na Butmiru
pokazuje da, izgleda, ponovo žele da naređuju, što znači da rješenja u BiH nema.

"Ne računajući rat, međunarodna zajednica već 14 godina naređuje na razne načine, a ne priznaje svoju odgovornost za spori tempo reforme. Vrijeme je da pokušamo bez njih i vjerujem da je to moguće u BiH", rekao je Radmanović.

(Fonet)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE