• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suze u banjalučkom SDS-u

Visoki funkcioneri banjalučkog SDS-a Predrag Nikolić i Nenad Marčetić žestoko su se sukobili na posljednjoj sjednici Gradskog odbora stranke.

 Suze u banjalučkom SDS-u Izvor: MONDO

Kako je za “Press RS” potvrdio jedan od članova SDS-a koji je insistirao na anonimnosti, Marčetić je, uz opasku da mu je dosta Nikolićevih predavanja, nasrnuo na njega i doslovno ga izgurao s govornice!

Izvor lista kaže da mu nije jasno zašto Nikolić negira da je bilo gužve na sjednici Gradskog odbora SDS-a.

“Nikolić pokušava da prikrije šta se desilo, zato što zna da nije u pravu. Marčetić i još nekolicina članova Gradskog odbora su tražili od njega da prestane da drži predavanja, kako bi sjednica mogla da počne, i da to što ima da poruči kaže kada na dnevnom redu bude bila tačka ‘razno’. Kako Nikolić nije prestajao s govorancijom, Marčetić je ustao i izgurao ga iza govornice”, kaže izvor Pressa RS.

On dodaje da je događaj bio jako ružan i da je jedan od članova i osnivača SDS-a u Banjaluci u tom trenutku čak i zaplakao, a Nikolić je potom napustio stranačke prostorije.

Nikolić se prije godinu dana potukao i s bivšim generalnim sekretarom stranke Goranom Popovićem.

Nenad Marčetić kaže za isti list da je istina da je nasrnuo na Nikolića, jer nije želio da mu dozvoli da drži predavanja dugogodišnjim članovima stranke. On tvrdi da je riječ o čovjeku koji ruši stranku u Banjaluci i kome nije u interesu jak SDS.


Predsjednik banjalučkog SDS-a Predrag Vulin izbjegao je da odgovori na pitanje lista da li je na sjednici Gradskog odbora bilo sukoba i kakvih.

“Prije nego što je sjednica uopšte i počela, Nikolić je tražio riječ i tome se niko nije usprotivio. Izašao je za govornicu i počeo da drži predavanje o tome kako je on osnovao SDS, kako mi ne valjamo, a onda je počeo i pojedinačno da nas vrijeđa. Predsjednik odbora Predrag Vulin ga je upozorio na ponašanje, ali je on tjerao po svom. Nisam to htio da trpim, ustao sam, uhvatio ga za prsa i izbacio sa govornice”, kaže za “Press RS” Marčetić.

Još dodaje da je predsjednik Gradskog odbora Predrag Vulin zbog uzavrele atmosfere otkazao sjednicu, što je i bio osnovni Nikolićev cilj.

“Nikolić je poražen na prošloj sednici Gradskog odbora, održanoj prije dvadesetak dana. Tada je propala njegova namjera da gradski odbor prepuste Srpskoj stranci RS. Tada su samo Nikolić i još tri-četiri člana glasali za prijedlog o ujedinjenju sa Srpskom strankom RS”, kaže Marčetić.

Poslije ujedinjenja, dodaje, trebalo je da bude smijenjen i Predrag Vulin, a na čelo Gradskog odbora da bude postavljen neko iz Srpske stranke RS Predraga Guge Lazarevića.

“To nismo prihvatili, jer je u suprotnosti sa stranačkim statutom. Nikoliću i njegovim mentorima sa strane, koji stalno ruše banjalučki SDS, to se očigledno nije svidjelo”, kaže Marčetić.

S druge strane, Predrag Nikolić tvrdi da na sjednici Gradskog odbora SDS-a nije bilo nikakvog incidenta. On dodaje da se na sastanku kratko zadržao, jer je morao da napusti sjednicu zbog “poslovnih obaveza".

Kako list saznaje, predsjednik banjalučkog SDS-a Predrag Vulin nalazi se između dvije vatre. S jedne strane, vrh stranke ima svoje želje i planove u vezi sa banjalučkim SDS-om, koje većina članova Gradskog odbora ne podržava. Vulin je po dolasku na čelo banjalučkog SDS-a nakratko uspio da pomiri zavađene struje, ali to očigledno nekome ne odgovara.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE