• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica:"Surovo rušenje" - Sejdiu zahvalan

Vojislav Koštunica ocenio je da je "surovo rušenje" zemlje tokom NATO bombardovanja imalo cilj da od Kosova napravi prvu NATO državu.

 Koštunica:"Surovo rušenje" - Sejdiu zahvalan  Izvor: MONDO

"Bespravna izgradnja ogromne američke vojne baze Bondstil i Aneks 11 Ahtisarijevog plana koji utvrđuje da je NATO konačan organ vlasti na Kosovu otkrivaju pravi cilj zašto je Srbija bezumno razarana i zbog čega je 17. februara protivpravno proglašena NATO država", naveo je premijer Srbije Vojislav Koštunica u izjavi .

Premijer u ostavci je ocenio da je Srbija slobodna zemlja i da, zbog toga, poruka "slobodnog naroda i slobodne zemlje" može biti samo da je Kosovo Srbija.

"Politika sile koja se sprovodi nad Srbijom je slepa i kratkotrajna i kao svaka sila koja je dolazila na Balkan i ova će proći. Ogroman broj država i najveći deo čovečanstva nije priznao prvu NATO državu, već priznaje Srbiju u njenim pravim i međunarodno priznatim granicama", naveo je Koštunica.

On je, takođe, ocenio da je Srbija na strani prava i da je to nešto što poštuje ubedljiva većina država na svetu.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu izrazio je zahvalnost NATO-u povodom devete godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije.

Sejdiu je rekao da se "deveta godišnjica NATO bombardovanja srpskih vojnih i policijskih ciljeva obeležava u nezavisnom i međunarodno priznatom Kosovu".

"Ovaj veoma važan datum u savremenoj istoriji Kosova obeležavamo sa ispunjenim snovima mnogih generacija koje su se angažovale za nezavisno i suvereno Kosovo", navodi se u poruci predsednika Kosova.

Sejdiu je podsetio na angažovanje bivših kosovskih lidera i predsednika Ibrahima Rugove, kao i bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Predsednik Kosova je poručio građanima da povodom te godišnjice treba da "budu zahvalni SAD, Evropskoj uniji i snagama NATO".

"Zauvek ćemo biti zahvalni vojnicima i oficirima zemalja članica NATO-a koji su učestovali u 78 dana akcije u cilju zaustavljanja vojne i paravojne agresije Srbije protiv naroda Kosova", navodi se u poruci.

Akcija NATO-a, koju su Vlada SRJ, ali i brojni pravni stručnjaci nazvali agresijom, usledila je nakon neuspešnih pregovora o rešenju krize na Kosovu u Rambujeu i Parizu, u februaru i martu 1999. godine.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE