• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tači: Večno zahvalni NATO za bombardovanje

Hašim Tači izjavio je da će narod Kosova biti večito zahvalan NATO-u što su na današnji dan pre devet godina podržali njihovu borbu.

 Tači: Večno zahvalni NATO za bombardovanje Izvor: MONDO

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da će narod Kosova biti večito zahvalan NATO-u i međunarodnoj zajednici što su na današnji dan pre devet godina podržali njihovu borbu za očuvanje najviših civilizacijskih vrednosti - slobode, mira i demokratije.

"Pravična borba kosovskog naroda, predvođena Oslobodilačkom vojskom Kosova učinila je da NATO - najsnažnija vojna alijansa na svetu i međunarodna zajednica stanu na našu stranu u borbi za očuvanje najviših civilizacijskih vrednosti - slobode, mira i demokratije", kazao je Tači.

Prema njegovim rečima, demokratski svet i NATO dali su istorijski doprinos oslobođenju Kosova, tako da je "24. mart početak nove epohe za Kosovo".

"Narod Kosova će zauvek biti zahvalan NATO-u i zemljama koje su podržale njihovu pravičnu borbu", naveo je premijer.

Devet godina kasnije, Kosovo je izgradilo svoju međunarodno priznatu državu, opredeljenu za zaštitu prava manjina, za integraciju u EU i NATO, kazao je kosovski premijer i dodao da će država Kosovo uvek biti faktor mira i stabilnosti u regionu.

Premijer Kosova je iskazao posebnu zahvalnost tadašnjim liderima "koji su podržali borbu kosovskog naroda za oslobođenje i demokratiju", predsedniku SAD Bilu Klintonu, britanskom premijeru Toniju Bleru, američkoj državnoj sekretarki Medlin Olbrajt, generalnom sekretaru NATO-a Havijeru Solani i drugim zapadnim ličnostima, pirpadnicima međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu i međunarodnoj admnisitraciji.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE