• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS: Dinkić i Đelić da objasne učešće u aferama

SRS poziva Mlađana Dinkića i Božidara Đelića da objasne svoje uloge u najvećim korupcionaškim aferama koje su potresle Srbiju od 2000. godine.

 SRS: Dinkić i Đelić da objasne učešće u aferama Izvor: MONDO

SRS je u saopštenju ocenila da je Dinkić, kroz razne afere u kojima je učestvovao, stekao proviziju od 50 miliona evra a da se sada građanima Srbije predstavlja kao "puka sirotinja'.

"Na koji način je stvorena Nacionalna štedionica, ko je izvršio njenu dokapitalizaciju i kako je državni kapital te banke volšebno prešao u ruke privatnih banaka baš u periodu kada je guverner Narodne banke bio Mlađan Dinkić a ministar finansija Božidar Đelić. Koliku su finansijsku korist od toga imali Dinkić, Vojin Lazarević, Vuk Hamović i ostali", navodi SRS.

Ta stranka je upitala i kako je Đelić stekao akcije Meridijan banke u vrednosti 11 miliona evra, gde je zaradio novac i kome je platio porez.

U saopštenju se postavlja pitanje i kako je sadašnji guverner Narodne banke Radovan Jelašić kupio vilu na Dedinju za 380.000 evra a čija tržišna vrednost je procenjena na više od milion evra i da li će on odgovarati za utaju poreza.

SRS je ocenila i da su to pitanja na koja režimski lideri ne odgovaraju godinama a da zemlja ne može krenuti napred dok se odgovorni za pljačku građana ne nađu na optuženičkoj klupi.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE