• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erdogan: Turska podržava integracije u EU i NATO

Autor SRNA

Turska će nastaviti da pruža podršku za očuvanje stabilnosti, mira i prosperiteta BiH, rekao Erdogan, dodavši da Turska podržava evroatlantske integracije Bosne i Herceogovine.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas tokom sastanka u Sarajevu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članovima Predsjedništva Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem da će Turska nastaviti da pruža podršku za očuvanje stabilnosti, mira i prosperiteta BiH.

Erdogan je izrazio spremnost da se, kako je rekao, oživi trojni mehanizam, odnosno da bude održan sastanak BiH-Hrvatska-Srbija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Najviše pažnje tokom susreta posvećeno je auto-putu Beograd-Sarajevo, te značaju koji će njegova izgradnja imati kako za BiH tako i za sve zemlje u regionu, pa i za Tursku, navodi se u saopštenju.

Erdogan je čestitao BiH na predsjedavanju Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi, te podsjetio da Turska snažno podržava SEECP, dodajući da je to koristan mehanizam za očuvanje stabilnosti i mira u regionu.

Zatraženo da BiH isporuči ''Gulenovce''?

Turski predsjednik je zatražio od članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića da vlasti isporuče sve državljane Turske, koje tamošnje vlasti traže zbog optužbi da su povezani sa pokretom FETO čiji je osnivač Fetulah Gulen, objavio je Žurnal.info, pozivajući se na izvore. U Ministarstvu bezbjednosti BiH potvrđeno je da im je dostavljen spisak na kojem se nalazi osam takozvanih "Gulenovaca", ali da odluka o njihovoj eventualnoj deportaciji nije donijeta.

U saopštenju se dodaje da je Erdogan rekao da Turska "podržava evroatlantski put BiH, te da će integrisanje BiH u EU i NATO biti garant stabilnosti i mira".

Članovi Predsjedništva BiH su poželjeli dobrodošlicu predsjedniku Turske i izrazili zadovoljstvo njegovim dolaskom na Samit SEECP-a.

Oni su istakli da je ova posjeta predsjednika Turske bitna za obje zemlje kada je riječ o napretku saradnje na svim poljima, te jačanju bilateralnih odnosa, ističe se u saopštenju.

Članovi Predsjedništva BiH naglasili su da u prilog dobrim bilateralnim odnosima, bez otvorenih pitanja, ide i činjenica da BiH upravo s Turskom ima najviše potpisanih sporazuma.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje dvije zemlje, prvenstveno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju se napominje da je bilo riječi i o uvozu mesa, te o konkretnim potezima koji će biti realizovani u tom segmentu.

''Erdogan je ispunio obećanje''

Erdoganovi bezbjednjaci se potukli sa graničarima

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE