• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravila spremanja kupus salate: Ovako neće biti gnjecava i bezukusna

Autor Dragana Božić

Evo kako se pravilno sprema kupus salata!

 Pravila spremanja kupus salate: Ovako neće biti gnjecava i bezukusna Izvor: YouTube/HealthOrigins

Salata od kupusa je omiljena jer je jednostavna, jeftina i osvježavajuća uz razna ukusna jela od mesa.

Iako ima samo nekoliko sastojaka, moguće je napraviti grešku zbog koje će biti gnjecava i bezukusna!

Kada isječete kupus, znajte da će on pustiti malo vode koju prirodno sadrži. Mnoge domaćice će staviti sjeckani kupus u činiju, posoliti ga i potom preliti uljem i sirćetom, ali to je greška.

Kupus najprije posolite i stavite malo šećera, pa ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji u posudi nekoliko minuta. Pustiće višak vode, a onda ga ocijedite i prebacite u činiju za služenje.

Sada stavite ulje i sirće, promiješajte i tek onda posolite još jednom, jer će tako kristali soli ravnomjerno obložiti povrće, umjesto da samo skliznu na dno činije.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop