• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO kuhinja: Najkremastija i najukusnija Kinder bueno torta - idealna za sve prilike

Autor Dragana Božić

Ovog puta vam donosimo recept za tortu koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

 Kinder bueno torta recept Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nakon Nikolininog preukusnog tarta, u MONDO kuhinji ovog puta rukave je zasukala naša Dragana i napravila tortu koja je nestala u svega nekoliko minuta. Ova torta idealna je za sve prilike, a djeca je prosto obožavaju!

Evo kako se pravi: 

Kinder torta
Izvor: YouTube/Mondo BiH

SASTOJCI:

za biskvit:
6 bjelanjaka
4 kašike brašna
4 kašike šećera
150 grama lješnjaka
eurokrem

za kremu:
1 l mlijeka
8 kašika gustina
6 žumanjaka
7 kašika šećera
1 puding od vanilije
200 gr margarina za kreme
3 vanilija šećera
100 gr čokolade za kuhanje

dodatno:
petit keksi
150 ml vrhnja za šlag

za ganache kremu:
100 g čokolade za kuhanje
100 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

Bjelanjke umutiti sa šećerom i lagano kašikom ili žicom umiješati brašno. Kalup za torte (26-28 cm) obložiti papirom za pečenje i posuti sa kratko popečenim istucanim lješnjacima.

Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnjaka i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo, smjesu ostavite malo da se ohladi, pa kada je moguće odlijepite od papira za pečenje i okrenite, tako da su sada lješnjaci sa gornje strane. Preko lješnjaka premazati eurokrem i poslagati petit kekse koje prethodno namočite u mlijeko.

Od svih navedenih sastojaka skuhati kremu, tako što ćete umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Puding i gustin umutite u malo mlijeka koje ste odvojili od litre i dodajte u umućena jaja. Ostatak mlijeka stavite da kuha pa kad zavrije dodajte umućena jaja sa pudingom i gustinom. Miješajte bez prestanka dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati margarin. Potom smjesu podijeliti na dva jednaka dijela I u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Preko keksa premazati bijelu kremu, a zatim tamnu kremu.

Na kraju umutiti 150ml slatkog vrhnja za šlag i premazati preko kreme.

Ukoliko želite, tortu možete preliti ganache kremom 100 ml vrhnja za šlag i 100 g čokolade za kuhanje koje zajedno rastopite.

Tortu ukrasite po želji i ostavite da se hladi, najbolje preko noći.

Prijatno!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop