• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 FENOMENALNA ROLATA OD POVRĆA: Od jedne smjese napravite šarene zalogaje sa različitim nadjevima (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Napravite najljepše rolate od povrća.

 Rolati od povrća Izvor: PRINTSCREEN/YT/DELICATESE ELY

Slani rolati su ukras svake svečane trpeze, ali mogu da se spremaju i svakodnevno. Šareni rolati se prave od povrća, jedna kora je od cvekle, druga od spanaća, a treća od šargarepe.

Sastojci za koru su isti, samo se u svaku smjesu dodaje različito povrće zbog boje. Osnova svakog nadjeva je krem sir, a ostali dodaci su losos, sardina, mladi luk... Preukusni su, a najbolje je da se prave dan ranije, jer je poželjno da ostanu u frižideru preko noći.

ROLAT OD CVEKLE

Izvor: PRINTSCREEN/YT/DELICATESE ELY

Sastojci:

250 g kuvane cvekle
70 g brašna
3 jajeta
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 kašika ulja
300 g krem sira
2 kisela krastavca
1 veza mirđije
1 konzerva sardina/tunjevina

Priprema:
Cveklu skuvajte, pa izrendajte i dobro procijedite višak vode. Odvojite žumanjca od bjelanaca i u cveklu dodajte žumanca, pa posolite. Dobro izblendirajte, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte i ulje i sve dobro promiješajte. U bjelanca dodajte prstohvat soli, pa umutite u čvrst šne. Zatim dodajte smjesu sa cveklom i lagano sjedinite. Pleh malo nauljite, pa obložite pek papirom. Sipajte smjesu i poravnajte. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15 minuta (bez ventilatora). Preko kore stavite drugi pek papir, okrenite i skinte onaj na kojem ste pekli. Pomiješajte krem sir sa sjekcanim krastavčićima i mirođijom, pa premažite rolat. Poređajte sardine po dužini, na ivicu, pa urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru preko noći ili minimum 3 sata.

ROLAT OD SPANAĆA

Izvor: PRINTSCREEN/YT/DELICATESE ELY

Sastojci:

250 g svježeg spanaća
50 g brašna
3 jajeta
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašika mirođije
malo soli
300 g krem sira
200 g dimljenog lososa

Priprema:

Spanać prelijte vrelom vodom i ostavite tako nekih 10 minuta, pa dobro ocijedite. Odvojite bjelanca od žumanaca. U spanać dodajte žumanjca, so i sjeckanu mirođiju, pa dobro izblendirajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa sjedinite. Bjelanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne, pa pomiješajte obe smjese. Pleh malo nauljite i obložite pek papirom. Sipajte smjesu i poravnajte, pa pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20 minuta (bez ventilatora). Preko kore stavite pek papir, pa okrenite i skonite onaj pek papir na kojem se kora pekla. Premažite koru krem sirom, pa poređajte dimljeni losos. Urolajte, umotajte u providnu foliju i stavite u frižider preko noći ili minimum 3 sata.

ROLAT OD ŠARGAREPE

Izvor: PRINTSCREEN/YT/DELICATESE ELY

Sastojci:

600 g šargarepe
50 g brašna
4 jajeta
100 g feta sira
200 g krem sira
mladi luk
mirođija

Priprema:

Šargarepu oljuštite, pa izrendajte. U tiganju zagrijte malo ulja i puter, pa sipajte rendanu šargarepu. Poklopite i dinstajte nekih 10 minuta, pa sipajte u posudu i ostavite da se ohladi. Žumanjca i bjelanca odvojite, pa bjelanca umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli. Žumanjca dodajte u šargarepu i malo posolite, pa sjedinite u blenderu. Umiješajte u šne dobijenu smjesu i lagano sjedinite. Dodajte brašno i malo sjeckane mirođije, pa promiješajte i sipajte na pleh obložen pek papirom. Poravnajte smjesu. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20 minuta (bez ventilatora). Preko kore stavite pek papir, pa okrenite i skonite onaj pek papir na kojem se kora pekla. Pomiješajte feta sir i krem sir, pa dodajte sjeckani luk i mirođiju. Malo pobiberite i sjedinite smjesu. Premažite preko kore i urolajte, pa stavite u providnu foliju i ostavite u frižideru preko noći ili minimum 3 sata.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop