Jednostavan trik bez kojeg nikada više nećete praviti roštilj!
Kao i svake godine, i ove tradicionalno obilježavamo 1. maj. Prvomajski uranak u prirodu je bijeg od grada, gužve i brojnih obaveza. Naravno, ništa bez roštilja i ukusa u kojima sa zadovoljstvom uživamo. Ipak, da li ste se ikada pitali kako roštilj pripremaju pravi profesionalci i kojima cakama se služe da bi njihovo meso bilo sočnije i mnogo ukusnije?
Vjerovali ili ne, koriste kocku leda ili maslaca. Možda vam zvuči nemoguće ili besmisleno da led stavite na pljeskavicu dok je pečete, ali upravo ova caka je zaslužna za nezaboravan ukus. Meso na taj način ostaje sočno u svim uslovima, a isti efekat može da se postigne i sa kockicom maslaca. Stavite je na sredinu pljeskavice i uvjerite se u ukus kad je probate!
Izvor: Mondo/Stefan StojanovićOsim toga, postoji još jedan trik u koji se kunu majstori roštilja. Mnogi od njih su otkrili da kada žele da meso bude sočno, povremeno ga poprskaju sokom od jabuke tokom roštiljanja. Takođe, skrenuli su pažnju na najčešće greške koje se prave prilikom roštiljanja. Riječ je o prepečenom mesu.
Ovaj problem možete da izbjegnete tako što ćete pomjeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo, bez rizika da se prepeče.
(MONDO)